Professionaalsed koreograafid panevad Haapsalus noored tantsima

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

koolitants3

Festival Koolitants tuleb tänavu uuel kujul. Foto arhiiv

Pühapäeval osaleb ligi sada tantsijat Haapsalu kultuurikeskuses Festivali Koolitants 2016 töötubades, mida sel aastal viivad läbi Eneli Rüütli (Eesti-teemaline tants), Elina Tamm (show- ja tänavatants), Ruslan Stepanov (vabatants).

Eesti tantsuagentuuri juhataja Raido Bergsteini sõnul on kogemus, mis töötubadest saab on hoopis teine. „Töötubades ja hiljem ka Koolitantsu Kompaniis on iga tantsija ise indiviid. Võõraste koreograafide käe all on võimalik tantsijatel oma oskused ja artistlikkus proovile panna väljaspool oma tantsukooli ja mis kõige tähtsam, näha teisi ning saada uusi sõpru-tuttavaid,“ ütles ta.

Töötubade kõrval ootab osalejaid ees ka TV6e „Tantsuhulluse“ telesaade, mille abil on ambitsioonikatel noortel tantsijatel end võimalik kogu Eesti televaatajate eest näidata.

Iga tantsupäeva lõpus, kl 17 näidatakse päeval õpitut avalikkusele ja salvestatakse Tantsuhulluse telesaadet. Ettenäitamine on külalistele tasuta.

Festivali Koolitants 2016 töötoad toimuvad märtsis neljas eri linnas: Tallinnas, Haapsalus, Põlvas ja Tartus.

Töötubadest valitakse välja silmapaistvaimad tantsijad – Koolitantsu Kompanii, kes augustis osalevad Koolitantsu suvekoolis, kus luuakse umbes viiekümne tantsijaga nelja tantsužanri ühendav täispikk tantsulavastus. Kompanii tantsijate seast valitakse ka „Tantsuhulluse“ telesaate osalejad, kellest parim selgub TV6 otse-eetris 3.aprillil.

Maarja Pärn

Eesti tantsuagentuuri kommunikatsioonijuht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments