Teehooldaja rajab Virtsu tugipunkti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tarvo Kuldkepp (1)
Teemeister Tarvo Kuldkepp tunneb Lõuna-Läänemaa teid nagu oma taskut. Foto: Urmas Lauri

Läänemaal ühispakkumusega teehoolduse riigihanke võitnud OÜ Warren Safety ja AS Leonhard Weiss Viater Ehitus põhitugipunkt on Nissi vallas Ellamaal Kalda karjääris, teiseks Läänemaa teede hooldtugipunktiks Läänemaa teehooldusel saab Virtsu.

Kui Raplamaal on Warren Safety ja Leonhard Weiss maakonna Rapla ja Märjamaa hooldepiirkonnaks jaganud, siis Läänemaad firmad omavahel jagama ei hakka.

Ka Virtsu tugipunkti rajatakse ühiselt. „Seal hakkab paiknema Lõuna-Läänemaa teehoolduse kontor, tugipunkt, mille kaudu saab selle piirkonna teehooldust koordineerida,“ ütles OÜ Warren Safety järelevalve insener Peeter Proses.

Teehooldusmasinate tarvis garaaže Virtsu ei tule. „Masinad on talvel seal, kus juhtidele on sobivam,“ lausus Proses.

Virtsu tugipunktis hakkavad tööle teemeister ja kaks abimeistrit. „Tarvo Kuldkepp on meister,“ ütles Proses ja lisas, et ka abimeistrid on olemas. „Tegutsevad praegu Kalda tugipunkti ümber.“

„Abimeistrid on noored teedeinsenerid Harjumaalt,“ ütles Kuldkepp. Kui palju masinaid Lõuna-Läänemaal teid hooldama hakkab, sõltub hetkeolukorrast. Põhitugipunkt on Kalda karjääris, vastavalt oludele saab sealt masinaid vajadusel juurde tellida. „Tehnika on praegu ju mobiilne,“ tõdes Kuldkepp.

Tarvo Kuldkepp töötas 30 aastat Lihula teemeistrijaoskonnas, nüüd on ta AS Leonhard Weiss Viater Ehitus palgal.

„Teed on peas, kaarti pole vaja,“ ütles Kuldkepp ja lisas, et töömeestel hooldust vajava teelõigu teatamisel ei räägita teede nimedest vaid numbritest (näiteks Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare maantee on number 10, aga Hanila-Hõbesalu maantee on number 16185). „On kiirem ja selgem,“ lausus Lõuna-Läänemaa teid läbi ja lõhki tundev teemeister.

„Praegu on sisseelamise ja proovimise aeg,“ ütles Peeter Proses. „Üsna noormaalselt on minu arvates läinud.“ Teede seisukorraga rahulolematuid kõnesid saadakse küll palju, kuid sellega ollakse teede talihoooldusel harjunud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kohalik
8 aastat tagasi

Nii hea uudis…Virtsus ettevõtlus ikka areneb 🙂