Rõivase reiting püsib madalal

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Taavi Rõivas (16)
Taavi Rõivas. Foto: Urmas Lauri

Reformierakonna reiting on Turu-uuringute AS-i andmete järgi veebruaris kuue protsendipunkti võrra 23 protsendini, kuid samal ajal püsib Reformierakonna juhi ja peaministri Taavi Rõivase reiting endistviisi madalaimas punktis, kirjutab Eesti Päevaleht.

Eesti Päevalehe tellitud ja Turu-uuringute AS-i korraldatud küsitlus näitas, et veebruaris andsid vastanud inimesed Rõivase tööle viie palli skaalal keskmiselt hinde 2,58, mis on 0,01 protsendipunkti parem kui jaanuaris, kuid veaprotsenti arvestades tähendab tegelikult paigalseisu.

Erinevalt koduerakonnast ei ole Rõivas ise suutnud oma reitingut parandada. Vähe sellest, hinnang peaministri toimetulekule on kahanenud kõigi võimuliitu kuuluvate erakondade valijate seas. Kolmest kõrgema hinde – 3,28 – annavad Rõivasele ainult inimesed, kes valivad Reformierakonda. Veel kuu aega tagasi oli nende hinnang 3,44. Koalitsioonipartnerite Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetajate antud keskmine hinne on kukkunud alla kolme, vastavalt 2,73 ja 2,75.

Turu-uuringute AS-i uuringujuht Juhan Kivirähk tõdes, et pisut on paranenud hoopis kahe opositsioonierakonna – Vabaerakonna ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) – valijate hinnang peaministrile. “Vabaerakonna valijad panevad talle keskmiseks hindeks 2,47, EKRE valijad 2,04. Keskerakonna valijate hinnang püsib endisel tasemel 2,22,” ütles ta.

Turu-uuringute AS-i küsitluse järgi saab peaminister Taavi Rõivas endiselt keskmisest paremaid hinnanguid naistelt, kõige noorematelt ja kõige vanematelt vastajatelt, eestlastelt, alg- või põhiharidusega ja kõrgharidusega vastajatelt. Samuti vastajatelt, kes elavad Kesk-Eesti maakondades ning Lõuna- ja Lääne-Eestis ning keskmisest suurema sissetulekuga vastajatelt, kelle keskmine sissetulek pereliikme kohta on 401–650 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kullamaa-Haapsalu
8 aastat tagasi

Küll ta tõuseks kui ta midagi ära teeks:
tuleb Haapsalu, las toob raudtee paberid näidata
ja Koluvere kodu peab alles jääma!

Larry
8 aastat tagasi

Puhas laim. Taavi on normaalne mees. Oskab rääkida ja sokke vahetada. Kuldne inimene.

varsti
8 aastat tagasi

valivad ka lasteaialapsed, oskavad ju nutitelefoni näppida ja NSA kindlustab valimisvõidu

hi-hiii
8 aastat tagasi

Keskerakonna toetus on endiselt kõige kõrgem.Reform on teine.Ülejäänud parteid on madalamal.Oleks valimine aus olnud, siis reformierakond poleks üldse võimul.Huvitav,et nad koostööd omavahel teha ei oska,reformikad keskerakonnaga.