Margus Luik ja Argo Jõesoo võitsid kergejõustiku meistrivõistlustelt medali

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Margus Luik, erakogu
Margus Luik võitsi meistrivõistlustelt käimises oma viiekümnenda medali. Foto: erakogu

5000 m-s korralik aeg- 22.02,44 ja 50s medal 2. kohaga
Varemteatutele võitsid läänlased kergejõustiku Eesti meistrivõistlustelt veel kaks medalit – Margus Luik võitis hõbeda ja Argo Jõesoo pronksmedali.

Margus Luik läks oma 50 medali järgi täiskasvanute Eesti meistrivõistlustel kiirkäimises. Tegelikult tema tempo (ring alla 51 sekundi) eeldas isegi isiklikku rekordit. Kuid see ongi käimise võlu ja valu, et mõningatele käimiskohtunikele võib su stiil mitte meeldida ja hakatakse hoiatusi tegema. Nii juhtus Margusegagi, peale kolme kilomeetrit tuli hoiatuste pärast tempot alandada. Lõpptulemuseks kujunes siiski 5000 m-s korralik aeg- 22.02,44 ja 50s medal 2. kohaga oli võidetud. Luige plaan oli peale möödunud aastast 50 km võittu Paralepas käimiskarjäärile punkt panna. Ilmselt ta mõni aeg siiski jätkab. Ees seisab nädalane laager Kanaaridel. Margusel on plaan osaleda ka 2. IV Haapsalus toimuval 10 km rahvajooksul.

Võntküla talumees Argo Jõesoo lõpetas 3000 m jooksu tubli isikliku rekordiga ajaga 8.36,67, mis andis III koha. Nüüd järgneb kahenädalane laager Portugalis ja 21. III võistlus seal poolmaratonis. 11. IV on Jõesool plaan startida Hamburgi maratonil. Kas tuleb ka uus maakonna rekord raske ennustada, sest nii pika jooksu ajal võib kõike juhtuda. Momendi parim Eesti pikamaajooksja Tiidrek Nurme on juba kahel korral üritanud maratonis olümpianormi täita, kuid mõlemal korral on tempo käinud üle jõu.

Nii juhtus seekord ka Läänemaa Kergejõustikuklubi võistleja Kristiina Kösteriga Eesti talvistel naiste 3000 m käimise MV-l. Konkurendid oli otsustanud väga kiire tempo peale panna ja Kristiina seiras neid üsna lähedalt. Kilomeetri vaheaeg eeldas maakonna kunagiste paremate naiste tulemuste kordamist. Kuid siis jõud rauges ja lõpuaeg tuli Kristiina kohta üsna kesine- 19.12,12, mis andis siiski 8. koha. Esimesed 3 püstitasid kõik uued korralikud isiklikud rekordid. Võitis Kohtla-Järve Atleetika värvides võistlev Tartu tudeng Anna Tipukina ajaga 15.34,51. Tipukina tunnustused tuleb öelda, et ta räägib ka üsna korralikult eesti keelt.

Endel Susi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments