Reformierakonna peasekretär Nebokat tõusvast reitingust: inimesed on rohkem samastunud valitsuse ellu viidavate reformidega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Reimo Nebokat (urmas lauri) Reformierakonna peasekretär Reimo Nebokat partei tõusvast reitingust: inimesed on rohkem samastunud valitsuse ellu viidavate reformidega. Foto: Urmas Lauri

Reformierakonna peasekretäri Reimo Nebokati sõnul näitavad viimased reitingud, et inimesed on rohkem samastunud valitsuse ellu viidavate reformidega.

"Uuringutulemused näitavad, et inimesed on rohkem samastunud valitsuse ellu viidavate reformidega, sealhulgas töövõimereform, haldusreform ja Tallinna-Tartu maantee neljarealiseks ehitamine," ütles Nebokat Delfile.

"Teeme oma tööd südamega edasi ja loomulikult on hea meel, kui seda ka hinnatakse ja toetatakse," lisas Nebokat.

Veebruaris kasvas kuu varasemaga võrreldes toetus Keskerakonnale ja Reformierakonnale, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud ja pühapäeval avaldatud Turu-uuringute AS-i küsitlusest.

Keskerakonda toetas veebruaris 29 protsenti ja Reformierakonda 23 protsenti erakondlikku eelistust väljendanud valijatest. Kuu varasemaga võrreldes kasvas toetus Keskerakonnale 3 ning Reformierakonnale 6 protsendipunkti võrra, vahendas rahvusringhäälingu tellitud uuringut BNS.

Kõigi teiste parlamendiparteide toetus kuu varasemaga võrreldes veidi langes ning erakondade populaarsuse pingereas muutusi ei toimunud.

Vabaerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetus on endiselt võrdne ehk 12 protsenti. Nende järel on statistilises mõttes nendega võrdse toetusega Konservatiivne Rahvaerakond 11 protsendise toetusega.

Isamaa ja Res Publica Liidu toetus oli 6 protsenti.

Erinevus valitsuskoalitsiooni kuuluvate erakondade ja opositsioonierakondade summaarsete toetuste vahel on jätkuvalt olemas: valitsusliidu erakondi toetab 41 protsenti, opositsioonierakondi 52 protsenti valijaist.

Erakondade toetajate soolist struktuuri vaadates ilmneb huvitav tendents – konservatiivses sektoris konkureerivad erakonnad ehk Vabaerakond, EKRE ja IRL on selgelt maskuliinsema toetajaskonnaga kui ülejäänud parlamendiparteid.

Nii on Vabaerakonna toetajate seas mehi 63, EKRE-l 64 ja IRL-il koguni 68 protsenti. Samal ajal kui naiste osakaal on Keskerakonna valijate seas 59, Reformierakonnal 61 ja Sotsiaaldemokraatidel 60 protsenti.

Lisaks võib välja tuua ka maaelanikkonna keskmisest suurema osakaalu Reformierakonna valijate seas.

Turu-uuringute AS küsitles Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellimusel 9.-23. veebruarini 1000 inimest nende kodudes. Küsitlustulemustest on eemaldatud nende vastajate osakaal, kes ei osanud oma poliitilist eelistust väljendada, mis muudab küsitlustulemused võrreldavaks riigikogu valimiste olukorraga.

Veebruaris ei osanud oma poliitilist eelistust öelda 32 protsenti vastanutest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eelmisele
8 aastat tagasi

Hea, et veel venemaaga hirmutama ei hakanud…tyypiline orav

kaagid
8 aastat tagasi

Et siis teha teistele kaakidele ruumi – absurd. Poliitika jääb poliitikaks. See ei muuda midagi et teise nimega tüüp on teatud ametikohal. Savisaart hoitakse kinni et poliitikast eemal hoida – absurd. Kas saviaar on tõesti suutnud osad inimesed nii ajupesta, et nad ei tea ega näe, mis mees ta tegelikult on. Hetkel viib koalitsioon ellu oma ühiseid eesmärke ja ilma suuremate probleemideta. See ongi demokraatia. tundub, et osad siinkirjutajatest eelistavad diktaatorlikku või sotsialistlikku valitsust ja teised ei saa üldse aru, mis on poliitkute, valitsuse, riigikogu jne tööülesanded ja volitused. Kõiges oli ju koguaeg Ansip süüdi (noh kui naabri koer haukus… Loe rohkem »

Mnjah:)
8 aastat tagasi
Reply to  kaagid

Koalitsiooni eesmärgid – maksude tõstmine ja reaalmajanduse suretamine, teadus – ja arendustegevuse vähendamine, hariduse ja koolivälise huvitegevuse vähendamine jne jne. Millised tulevikku suunatud reformid on tegevuses? Stagnatsioon või langemine veelgi suuremasse mutta on selle tegevuse nimetus.

see
8 aastat tagasi
Reply to  kaagid

ookeani tagant rahastatav ja kokku klopsitud kloaak peab kindlustama rahastaja huvid siin regioonis, nii nagu omal ajal tegi venemaa meiega, peremehed vahetusid, rahval probleemid samad

läänlane
8 aastat tagasi

Unistage aga edasi , reformikad , ja kõik teised ka ! Arvan , et tõesti peaks Eestis erakorralised valimised korraldama , ehk siis saab selle õhu puhtaks igasugustest kaakidest ! Kuigi rahvatarkus ütleb , et ” tuleb uus ja hullem ” !

Lehel
8 aastat tagasi
Reply to  läänlane

Olen samal arvamusel.

etskae
8 aastat tagasi

Eelmine kommenteerija ei ole ilmselt kursis,et Savisaart tahetakse hoida võimupositsioonilt eemale ja sellepärast kunstlikult on kohtuasjad talle kaela määritud.Tõesti,see meenutab isegi Venemaal toimuvat,ei saa usaldada,jah.

Georg
8 aastat tagasi

Oot-oot, mis reformid? Olen vist midagi olulist maha maganud 🙁 Koalitsioon vegeteerib koospüsimise nimel, opositsioon kraaksub teemadel, mille najal oma toetust tõsta. Ja mitte essugi ei muutu! Sest kogu jõud läheb selleks, et kas püsida võimul või siis saada võimule. Mingeid suuri reforme ei ole praeguse poliitilise kultuuri juures võimalik läbi viia. Kuidas saame usaldada Pentust (Autorollo), Savisaart (altkäemaksuafäär + Ühtse Venemaaga koostöö, Simson’i leeriga käitumine), Stalnuhhin (autoliising), naisteahistaja EKREst, Karilaid (jahub ka sellest koostöleppest Ühtse Venemaaga täpselt niipalju nagu isake lubab), ja nii edasi. Tagatipuks astub PPA juht suurte krimka kogemustega Vaher ka veel oma sabastega kõrvaklappide otsa, pagan… Loe rohkem »

bokat
8 aastat tagasi

Pole kuulda olnud kuidas lõppes vallavanema autokasutuse lugu

kodanik
8 aastat tagasi

Minu meelest erakond,kes on juba aastaid valitsuses olnud, ei saaks küll hõisata reitingu üle,mis liidrikohale alla jääb! Seda enam,et peminister Rõivase reiting kukkus alla senist madalpunkti.

õieti öelda
8 aastat tagasi

sammaldunud