„Kiire suusk” toob Paliverre hulga noori suusasõpru

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

kadri lukk

„Kiire suusk” peakorraldaja Kadri Lukk. Foto: Üllar Mikk

Tuleval kolmapäeval korraldab suusaklubi Sula Paliveres laste suusavõistluse „Kiire suusk”, kuhu on saabumas hulk erivanuses lapsi üle terve maakonna.

Võistlus toimub neljas eri vanuseklassis ja nelja eri pikkusega ringil. Kõige nooremad ehk kuni 6 aastased piirduvad 200 meetriga, 16-aastased suusatavad aga 1,7 kilomeetrit.

Võistluse peakorraldaja Kadri Luki sõnul on rajad üleval platool, kus suuri tõuse ja ohtlikke laskumisi ei ole.

Lukk ootab võistlusele suurt hulka noori spordihuvilisi, kes tänavusel suhteliselt lumevaesel talvel siiski ühe suusatamise kogemuse võrra rikkamaks saaksid. „Juhendid on koolidesse laiali saadetud, loodetavasti haaravad võimalikult paljud neist kinni,” lausus Lukk.

Peakorraldaja sõnul on suusavõistluse eesmärgiks populariseerida suusatamist laste hulgas ja tuua sellega võimalikult palju lapsi suuskadele. Igale osalejale on diplom ja shokolaad.

Lukk hindas Palivere suusaradade seisukorra heaks. „Raja kõrval on 30 sentimeetrit lund, pressitud rada on 10 sentimeetrit paks,” rääkis Lukk. Tema sõnul lubab ilmateade mõnda miinuskraadi ning lume- ja lörtsisadu, mis teeb suusaradade olukorra veelgi paremaks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments