Taebla Auto võidukarikad rändasid kõik erinevatesse klubidesse

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

saalijalgpall Lõuna-Läänemaa JK poeglapsed 2005

Lõuna-Läänemaa JK 2005. aastal sündinud poeglapsed. Foto: erakogu

Nädalavahetusel Lihulas järjekorras juba kaheksandat korda toimunud Taebla Auto karikaturniirid saalijalgpallis tõid Lõuna-Läänemaa pealinna 190 noorjalgpallurit. Kokku osales 16 võistkonda 11-st erinevast Eesti jalgpalliklubist.

Toimusid võistlused kolmele erinevale vanusegrupile: 2003. ja 2005. aastal sündinud poeglapsed ning 2002. aastal sündinud tütarlapsed. Kõikidel turniiridel mängisid noored jalgpallurid ilusat jalgpalli. .

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi ja Taebla Auto väga pikaajaline koostöö on andnud kvaliteetse noorteturniirde sarja, millest tänaseks on läbi aegade osa võtnud juba 53 erinevat jalgpalliklubi üle Eesti. Kindlasti tuleb märkida, et kunstmurude ja suurte spordihallide ajastul on väiksesse maakohta ja väiksesse võimlasse järjest raskem kvaliteetseid noortevõistkondi võistlema saada, kuid oleme ka selle tööga hästi hakkama saanud. Ka sellel aastal olid võistlemas mitmed tugevad noortetiimid nagu Pärnu Jalgpalliklubi, Pärnu Vaprus, Pärnu Tervis, JK Sparta, Harju JK jt. Taebla Auto karikasari elab oma väga vilgast elu ja annab soovijatele väga heaks võistlusvõimaluse.

Kõik esikohad erinevatele klubidele

Taebla Auto 2016. aasta turniirdel läksid kõik võidud erinevatele jalgpalliklubidele. Kõige nooremate poiste, 2005. aastal sündinute turniir oli ülihuvitav, kus kuuest võistkonnast tervelt viiel olid esikoha võitmiseks väga head võimalused. Üks võistkond võitis ühte, teine teist ja lõpuks oli olukord selline, et lõpliku järjestuse pani paika alles turniiri viimane mäng JK Sparta ja Lõuna-Läänemaa JK vahel. Pealinnapoisid olid veidi teravamad ja saavutasid ühtlaselt mänguvõiduga ka turniirivõidu.

Esinelik jäi lõpuks nelja punkti sisse:
I koht JK Sparta I 12 p,
II koht JK Sparta II 10 p,
III koht Läänemaa JK 8p,
IV koht Lõuna-Läänemaa JK 8 p,
V koht Harju JK 5 p,
VI koht Käina Jaanika JK.

JK Sparta võistkonna näol on tegemist suuresti endise Andres Operi Jalgpallikooli noortega. Võistkonna treener on Ralf Rogov.

Poisid 2003 sündinute vanusegrupis pani koduseinte toel paremuse maksma Lõuna-Läänemaa JK (Virgo Vallik, Siim Urb, Randy Põld, Marten Põld, Kardo Roosmaa, Andero Polberg, Margus Pikkmets, Stefan-Lauri Mölder, Mario Reks).
Täielikult ühe kooli, Lihula Gümnaasiumi õpilastest koosnev võistkond alistas kõik vastased. 

Väga meeldiva üllatuse tegi 70 õpilasega Virtsu Kool, kes suutis alistada Pärnu JK Vapruse ja Lõuna-Läänemaa JK II võistkonna, saavutades III koha.

Võitjate ja Virtsu vahele pressis end Pärnu JK Kalev. Järgnesid Pärnu JK Vaprus ja Lõuna-Läänemaa JK II.

Alati on karikatrurniiridel püütud korraldada võistlused ka tütarlastele. Nii ka sellel aastal. Seekord osalesid võistlustel ka Eesti naiste jalgpalli lipulaeva Pärnu Jalgpalliklubi järelkasvuvõistkonnad. Võistkondade treeneriks on 27 korda Eesti naiste rahvuskoondises mänginud ja lugematu arv kordi Eesti meistriks tulnud Kristiina Bannikova.

Tütarlaste turniiril olid ka mängud tulised, eriti esikolmikus. Pärnu JK I, Taebla SK ja Lõuna-Läänemaa JK I mängisid kõik võrdsed mängud ja võidud nopiti mängudes minimaalse vahega. Sellises järjekorras reastutigi.
Esikolmikule järgnesid Lõuna-Läänemaa JK II ja Pärnu JK II.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments