0

Mullune parim piimakarjakarjakasvataja on Tiina Roosalu

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Leediküla farm (4) Triinu Roosalu
Tiina Roosalu Nigula Piim OÜ-st. Foto: Arvo Tarmula

Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES) valis 2015. aasta parimaks piimakarjakasvatajaks Tiina Roosalu Nigula Piim OÜ-st ning parimaks lihaveisekarjakasvatajaks Arti Silma Laane Agro OÜ-st.

„2015. aasta parimad karjakasvatajad paistavad silma eeskätt oma mõttelaadi poolest, milles ühendatakse nii ettevõtte tänane majandamine karjapidamisel kui ka selge tulevikuvisioon edasise arengu suhtes,“ ütles MES-i juhatuse esimees Raul Rosenberg.

Parima piimakarjakasvataja väljaselgitamisel arvestatakse piimarasva ja -valgu kogutoodangut aastalehma kohta, keskmist piimatoodangut, somaatiliste rakkude arvu piimas ning lehmade tõuaretust ja näitustel osalemist. Parima lihaveisekarjakasvataja juures hinnatakse karja suurust, puhtatõulisust, samuti söötmis- ja pidamistingimuste nõuetele vastavust ning tõuloomade müüki teistesse karjadesse. Mõlema aunimetuse andmise puhul arvestatakse ettevõtte arengut ning keskkonnasõbralikkust karja kasvatamisel.

Maaelu Edendamise Sihtasutus valib parimaid karjakasvatajaid koostöös Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu, Eesti Põllumajandusloomade Jõudluskontrolli ASi, Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi, maaeluministeeriumi ning veterinaar- ja toiduametiga. Parimat piimakarjakasvatajat valitakse 16. aastat ning lihaveisekarjakasvatajat 10. aastat järjest.

Aunimetused annab üle maaeluminister esmaspäeval kell 11 maaeluministeeriumis Eesti Vabariigi 98. aastapäevale pühendatud aktusel.

2016-aktus-eesti-vabariik-98-rene-suurkaev-karjakasvatajad foto: Rene Suurkaev Parimad karjakasvatajad ministri vastuvõtul. Vasakult neljas on Tiina Roosalu. Foto: Rene Suurkaev

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Spetsialist
Spetsialist

Igati väärt spetsialist sai tunnustatud. Kiitus MES-le ja palju õnne saajale!

wpDiscuz