Eesti Ekspress: Eesti maffia maksis kinni Helsingi narkopolitsei ülema

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

2005. aastal oma pere silme all mõrvatud Eesti allilmaliidri Kalev Kure kunagine isiklik kuller vihastas ja rääkis uurijatele suu puhtaks, kirjutab tänane Eesti Ekspress. Nüüd näivad Soome 15 aasta tagused süüdistused Eesti politsei pihta täiesti uues valguses: Eesti-Soome narkoäri käis Soome ühe tuntuma kriminaalpolitseiniku, Helsingi narkovastase üksuse juhi Jari Aarnio kaudu.

Aastal 2000 süüdistas Soome siseminister Kari Häkämies Eesti politseid narkoäri edendamises.

„Selline riik ei saa olla Euroopa Liidu liige, kus on näiteks korrumpeerunud politsei või mille politsei ei suuda kuidagi sekkuda sellesse, et kas Eestist või Eesti kaudu voolab Soome pidevalt uimasteid,” kurjustas Häkämies.

Ministrit toetas Helsingi narkopolitsei ülem Jari Aarnio, kes ütles Soome televisioonis: „Meil on infot, et narkogrupeeringutesse kuulub kõrgete Eesti politseiametnike sugulasi ja lapsi.”

2001. aastal kirjutas 30 Soome parlamendisaadikut alla avaldusele, et „Eesti politsei on kaotanud juba täielikult kontrolli narkoäri üle”.

Ent kui end välismaal varjava eestlase Veiko ülestunnistus vastab tõele, siis käis Eesti-Soome narkoäri just Helsingi narkovastase üksuse juhi Aarnio osalusel. Kuller Veiko viis ilmselt maffiaboss Kalev Kure ülesandel Aarniole ümbrikke. Veiko andis nüüd Saksa politseile intervjuu, sest Aarnio hakkas temast avalikult rääkima.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Malle
8 aastat tagasi

baffiaboss……..tegelt lugu hoopis teine,no keegi peab olema tankis,ehk siis koristati ära,kui enam kasu polnud,et veel pere silmis…………..lihtne.isegi mendid ei jaga laksu…………………………….lahti.alles aastate pärast,natukene vast.Umbes sama nagu kalda ,viis klassi haridust….edasi pole mõtet

kane korso
8 aastat tagasi
Reply to  Malle

mäletan kui saaremaa ross rusikaga vastu lauda lajatas,ahto näost halliks tõmbas,mitu nädalat naeruisu kadunud oli ahvil,aga kohe kui,siis………………

Tint
8 aastat tagasi

Ajakirjanikele annavad Kure teod veel 10 aastat peale surma ainest mida kirjutada. Ehk viite vahel õie tema hauale Metsakalmistul

Karuott
8 aastat tagasi

eesti oma maksti kinni ammu ennem juba…