0

Leht: Talvikut võib Tallinna Sadama praamihanke pärast kriminaalasi ähvardada

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

parvlaev2 Sügisel peavad mandri ja suursaarte vahel kurseerima uued parvlaevad. Foto: Tallinna Sadam

Kui Artur Talviku poolt avaldatud info selle kohta, et Poolast tellitud praamid on 17,5 miljonit eurot kallimad kui Türgi omad, vastab tõele ning seeläbi rikutakse ärisaladuse hoidmise nõuet, siis võib alata kriminaalasi, milles saab olema osaline ka Talvik, kirjutas Ärileht.

Karistusseadustiku ärisaladuse avaldamist käsitleva paragrahvi kohaselt võib ärisaladuse avaldamise eest oodata halvimal juhul isegi vanglakaristus.

Tänane Eesti Ekspress kirjutas, et Vabaerakonna ühel liidril Artur Talvikul õnnestus Riigikogus sadamaafääridele pühendunud uurimiskomisjoni juhina kätte saada kiivalt hoitud saladus: Tallinna Sadama parvlaevade ostulepingud. Üks huvitav asi, mis dokumentidest Talviku sõnul välja koorus oli see, et Poolast tellitud praamid on 17,5 miljonit eurot kallimad kui Türgi omad.

TS Laevad teatas täna, et põhimõtteliselt on Talvikul õigus. "Türgi pakkumine oli odavaim, aga käesoleva aasta 1. oktoobriks poleks tehas saanud nelja laeva valmis ehitada, see oli nende poolt välistatud. Poola laevatehas tegi hinna poolest järgmise pakkumise," ütles TS Laevad juhatuse esimees Kaido Padar.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Tallinna sadama uurimiskomisjon
Tallinna sadama uurimiskomisjon

Talvik peabki sadama uurimiskomisjonis kahtlased tegevused üles leidma. Ja avalikustama. Milles probleem?

Tihke Libemokk
Tihke Libemokk

Pole kunagi kahelnud,et elame mònusas pàtiriigis.Politseijuht petab,muud tùùbid teevad riigi rahadega kahtlasi tehinguid ja kòik on ok! Ja pàris ulme- sigaduste avaldajat àhvardatakse kohtuga.Nagu vene ajal- sùùdlaste otsimine,sùùtute karistamine ning kòrvalseisjate autasustamine.

Ardi
Ardi

Nii suurtel laevaehitusfirmadel on ärisaladus ikka tõsine asi ja sellega “hangeldamine” ei ole küll sobilik.

pets
pets

läbipaistvus peaks saama lõpuks normiks. Tuleks seadusega tagada riigihanke hindadele ligipääs kõigile kodanikele.

Mina
Mina

Siis võime kõigele kleepida sildi: ärisaladus ja asi jokk! No kuulge!

Seadus on seadus
Seadus on seadus

Seadus on seadus. Ka riigikogulane ja uurimiskomisjoni liige peab reeglitest kinni pidama.

Metsaelanik
Metsaelanik

Shoot the messenger

ilmselt
ilmselt

oli sellesse summasse juba altkäemaksu osa ka lisatud?

wpDiscuz