0

Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus: 2016 tuleb lammutamise aasta

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Taebla kooliarutelu 012 (Mikk Lõhmus)

Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus. ARHIIV

Lääne Elu küsis Läänemaa vallavanematelt, kuidas läks aasta 2015 ja mis jäi südamele.

Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus:

Vaimse poole pealt oli suurim asi Haapsalu muusikakooli pärimusmuusika filiaali avamine Ristil. Lapsed ei pea enam sõitma, vaid toome huvihariduse kohapeale. Tulevikus võiks iga kooli juures olla mõne huvikooli osakond.

Suur asi oli ka Risti noortekeskuse avamine. Seda oli ammu lubatud. Nüüd on noortekeskus mitu kuud töötanud ja lapsed on rahul.

Hea meel on selle üle, et nii Taebla lasteaia kui ka Oru kooli õpetaja olid aasta õpetaja nominendid, see näitab asutuse kõrget taset.

Positiivselt poolelt on vallas sisse seatud ettevõtlustoetus – sel aastal jagasime ära 15 000 eurot, järgmisel juba 20 000. Rõõm on selle üle, et Palivere kool sai uued aknad. Nüüd on isegi harjumatu, et koolimaja on soe. Taebla lasteaed sai uue katuse.

Sel aastal vahetasime välja 85 arvutit vallaasutustes. Võntküla bussipeatus sai leedvalgustuse.

Päris negatiivseid asju ei tule pähe, kõik on pooleli. Asjad ei lähe nii kiiresti, kui tahaks, aga võib-olla ongi parem, kui mõni asi settib. Koolivõrgu uuendamise programm, mida ministeerium sel aastal ei algatanud. Järgmisel aastal tahaks Taeba kooli kohta anda sisse rahataotluse, projekteerima hakata ja võib-olla isegi augu maasse kaevata. Samuti ootame, mida toob uus tänavavalgustuse programm.

Järgmine aasta tõotab tulla ka lammutamiste aasta – hakkame tondilosse lammutama Taeblas ja Ristil.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz