LOETUIMAD LOOD 2015. Martna vallas ilmus teele hundikari

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Hunt. Foto: Valeri Štšerbatõh

Avaldame 2015. aastal Lääne Elu veebis enim loetud uudis- ja arvamuslood.

 

12. oktoober 2015

 

Hunt STSERBATÕHHunt. Foto: Valeri Štšerbatõh

 

Martna vallas Kesu ja Saanika vahel ilmus pühapäeva õhtul teele hundikari.

Pühapäeva õhtul kella kaheksa paiku nägi Märjamaa-Haapsalu liinil olnud bussijuht teel kolme hunti. Buss oli just mööda sõitnud Kesu küla sildist, kui juht märkas eemal teepervel loomi, keda ta pidas esialgu koerteks.

„Tasakesi tulin, kaugtuled olid peal, nii 50–60 kilomeetrit tunnis. Siis vaatasin, et kõik on kangesti ühtemoodi, et ei saa olla koerad,” ütles mees.

Lähemale jõudes selgus, et teeveerel on kolm hunti. Üks, kõige suurem, tuli tee peale, vaatas lähenevat bussi, vaatas kaaslasi, ja silkas üle tee paremale poole metsa. Teised kaks, üks veidi pisemat kasvu, ja teine, lahjapoolne, kargasid samuti teele ja hakkasid bussi ees kruusatee peal jooksma.

„See suurem, see oli ehk isane, ja teised võisid ehk olla ema ja poeg, aga ei tea ka,” pakkus bussijuht.

Kaks vähemat hunti jooksid bussi ees 1,5–2 kilomeetrit. Siis kalpsas suurem paremale poole metsa, lahjem aga pani täie auruga edasi. Bussijuht võttis kiiruse maha ja umbes kolm kilomeetrit bussi ees teel jooksnud loom põikas metsa väheke enne Saanika küla silti.

„Paistis, et hakkas ära väsima,” nentis bussijuht.

Bussijuht arvas, et õhtuhämaruses teele sattunud loomad suundusid jahile.

Autojuhina terve Eesti risti-rästi läbi sõitnud mees, kes on viimased seitse aastat töötanud bussijuhina, ütles, et varem pole tema silmad tee peal hunti näinud.

„Kitsi ja jäneseid küll, aga hunti mitte. See oli ikka võimas vaatepilt,” ütles mees.

Umbes viis kilomeetrit enne seda kui teele hundikari sattus, silkas bussi ees jänes.

„See jooksis 55 kilomeetrit tunnis, hundid jooksid 40–50 kilomeetrit tunnis ja lõpu poole see lahjem jooksis 30 kilomeetrit tunnis,” ütles bussijuht.

Kahjuks ei õnnestunud mehel huntidest pilti teha, sest oli hämar ja kaamerat polnud kaasas, küll aga said ehmunud hundipere võidujooksust bussiga osa reisijad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments