Karilaid: Keskerakond toetab kooseluseaduse tühistamist

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu volikogu (46) Jaanus Karilaid arvo tarmula

Jaanus Karilaid. ARHIIV

Keskerakonna aseesimehe Jaanus Karilaidi sõnul otsustas Keskerakonna juhatus reede õhtul toetada kooseluseaduse tühistamist.

"Keskerakond on kooseluseaduse tühistamise poolt, kuna see võtab ära tekkida võiva segaduse, kui parlament ei suuda rakendussätteid vastu võtta. Kui 1. jaanuarist kooseluseadus jõustub ilma rakendussäteteta, siis võivad hakata tekkima kohtuvaidlused ja see lõhestab jätkuvalt ühiskonda. Parem tühistame seaduse ära ja edaspidi peab parlament otsima teisi teid olukorra lahendamiseks," ütles Karilaid BNS-ile.

Karilaiu sõnul on Keskerakonna juhatuse otsused partei liikmetele täitmiseks ja kohustuslikud.

"Sellel inimesel, kes Keskerakonna ridades hakkaks parlamendis oma rida ajama, peaks ikka väga kaalukas põhjus olema, mida ta peaks suutma ka veenvalt selgitada," ütles Karilaid. "Tean riigikokku kuuluvast 27 keskerakondlasest vaid ühte, kes sooviks rakendussätete hääletamise puhul võib-olla oma seisukohta omada – Oudekki Loone. Kuid ka tema on nõus sellega, et kui pole võimalik rakendussätteid vastu võtta, on parem kooseluseadus tühistada."

Kooseluseaduse tühistamise poolt on jõuliselt ka Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liikmed.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Milleks...
8 aastat tagasi

…raudtee, on seda vaja?!

?
8 aastat tagasi

Eelproov on tehtud,nüüd sättida Toompeale raudteed nõudma!

Tont.
8 aastat tagasi

Loodame,et terve mòistus vòidab. Kuigi otseselt seaduse vastu pole mul midagi,sest teiste òigusi see ju ei piira. Ning kindlasti ei sobi totaalne pedepropaganda kuidagi meie pòliste perevààrtustega. Kui tùùbid ei möllaks tànavatel ja ei nòuaks oma puude vààrtuseks tunnistamist, oleks seadus vastu vòetud. Vòib- olla meeldib mònele naabri lammas …?

Valge Daam
8 aastat tagasi

Õige otsus!
KESKIDE värv on roheline, mitte lilla!

see
8 aastat tagasi

on ikka päris õnnelik otsus!

Täiesti
8 aastat tagasi

omal kohal otsus

igatahes
8 aastat tagasi

õige otsus