Veskiviigi sadama süvendajad said linnalt ehitusloa

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Veskiviigi sadama bassein

Veskiviigi sadama settebassein. Arvo Tarmula foto

Veskiviigi sadamat süvendav Haapsalu Vana Jahtklubi sai linnavalitsuselt ehitusloa pärast vajalike dokumentide esitamist ning inseneri ja ehitusjärelvalve palkamist.
Haapsalu linnavalitsus andis 3. detsembril korralduse väljastada ehitusluba ajutise settebasseini rajamiseks. Mäletatavasti läksid oktoobris suhted jahtklubi ja linnavalitsuse vahel tuliseks, kui linnavalitsus andis käsu vee pumpamine peatada, kuni selgub, kas settebasseini seinad ikka vastu peavad ja selle sisu naaberkruntidele ei valgu. Samuti nõudis linnavalitsus kolme päeva jooksul arvamust ja projektdokumentatsiooni, mis kinnitavad ehitise ohutust. Haapsalu Vana Jahtklubi otsustas aga linnavalitsuse märgukirja eirata.

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman rääkis, et pärast seda läkitas linnavalitsus neile uue kirja, mis kandis juriidilistel kaalutlustelt märget AK – ametkondlikuks kasutamiseks.
„Selle sisuks oli nõue esitada ehituse alustamise teatis ja me määrasime neile ka hoiatustrahvi. Üsna varsti pärast seda see teatis meile ka ilmus koos kahe ettevõtjaga – üks neist tööde teostaja, kellel on selliseks ehituseks luba, ning teine oli ehitusjärelvalve ettevõte, kellel oli samuti vastav registreering olemas. See tähendab, et objektile ilmusid vähemalt kaks inseneri – üks, kes vastutab tööde eest ja teine, kes vastutab tööde ohutuse eest,“ rääkis Vikman.

Pärast seda linnavalitsus loobus trahvist ja ettekirjutusest.

Tööde teostajaks on OÜ Vormsi Arendus ja vastutavaks isikuks Ove Koska ning järelvalvet teostab OÜ Esprii, vastutajaks Mikk Mutso.

Lisaks tegi Veskiviigi sadam linnavalitsusele avalduse linna maa kasutamiseks, et rajada väljapumbatud pinnase settimiseks täiendav kaadamisplats, sest olemasolev bassein osutus liiga väikseks. Avaldusele oli lisatud ka projekt.

„See projekt sai ehitusloa ja sõlmiti leping linna kinnistu kasutamiseks. Praegu töö käib, just tulin sealt,“ teatas Vikman ja lisas, et objektil olev insener ja järelevalve kinnitasid, et kõik on okei.

Ühtlasi kooskõlastati kogu tegevus ka naaberkruntide omanikega.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hmm
8 aastat tagasi

Jokk! Eelmises artiklis Pau! Nüüd Koska? Keegi on lahti lastud või tegemist pereäriga? Vormsis siis juba ärid läbi, et juba Haapsalus kaevatakse?

Okei
8 aastat tagasi

Tore kui kõik on okei

nonoh
8 aastat tagasi

siis on ju kõik ok