Massu sõprade turniiril läks esimest korda karikas Lihulasse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Massu meeskond.

Jõulueelse Massu sõprade turniiri korraldanud Massu meeskond. Foto erakogu

Seitsmendat korda jõulupühade paiku peetud Massu sõprade korvpalliturniiri võitis esimest korda karika Lihula meeskond.

Armand Reinmaa eestvedamisel alguse saanud korvaplliturniir on iga aastaga järjest suuremat populaarsust võitnud ja sellest on saanud Lõuna-Läänemaa ja ka terves maakonna üheks suuremaid spordivõistlusi.

Sellel aastal asus võistlustulle seitse Lõuna-Läänemaa võistkonda. Turniirile ei tuldud lihtsalt osalema, vaid näidati head korvpalli — võistkondade tase oli ühtlane, mängud tasavägised. Kui mänge vilistab endine meistriliiga kohtunik ja nüüdne Balti meistrivõistluste komissaar Aivar Palu, siis on korralik võistlus väikeses maanurgas tagatud. 

Lühendatud mänguajaga turniiril mängisid kõik võistkonnad omavahel läbi ja kaks parima meeskonna vahel selgitati võitja kuldses finaalis. See tähednas, et libastumisruumi ei jäänud ja võrdsete võistkondade juures oli iga mäng kullahinnaga.

Turniiri finaali jõudsid Lihula ja Virtsu I meeskond. Väga lähedal olid finaalipääsule ka Massu I ja Lihula Seeniorid, kes olid mõlemad napsamas võitu Virtsu I meeskonna vastu. Kuna Lihula Seeniorid said targa ja ennastsalgava mänguga jagu viiekordsest Massu karikavõitjast, Massu I meeskonnast, siis kuulus auväärt kolmas koht just veteranidele.

Finaalis kohtusid Lihula ja Virtsu I. Turniirimängus oli Virtsu I suutnud Lihula alistada, kuid finaalis dikteerisid Lihula korvpallurid ja tulemusega 32:25 saavutati teenitud võit ja võidukarikas rändas Lihulasse. 

Võitjameeskonnas mängisid: Mairo Kanter, Tõnis Pelapson, Raiko Söötmaa, Andrus Ihermann, Andres Vaan, Egert Kallaste.

Turniiri viskevõistlusel suutis Mairo Kanter ühe minutiga koguda 34 punkti ja sellega teised alistada.
Kõmsil toimuv Massu sõprade korvpalliturniir näitab, et maapiirkondade väärikas spordielu elab edasi.
 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments