Homme kõlab maakonna korvpallimeistrivõistluste avavile

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Korvpall Risti nõva arvo tarmula (14)Nõva (oranžis) ihkab tänavust meistritiitlit endale. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa korvpallimeistrivõistlustel lööb sel aastal kaasa seitse meeskonda, mullune võitja loobus turniirist. 

Laupäeval kell 12 algab Haapsalu Wiedemanni spordihoones korvpalli Läänemaa meistrivõistluste esimene voor.

Osalemisest on teada andnud seitse meeskonda: Nõva, Haapsalu korvpallikool, Lihula, Eesti SK, SK Haapsalu, Tradilo ja Hiiumaa klubi KK Askus. Korvpalli Läänemaa meistrivõistluste peakorraldaja Rudolf Lumiste ei julgenud hiidlaste külalismeeskonda Askust võidupretendendiks nimetada, kuid lisas, et see sats on kindlasti üllatusvõimeline. „Neil on mitmeid esiliiga mängijaid, kes saavad loodetavasti mängima tulla,” rääkis Lumiste.

Läänemaa meeskondadest on Lumiste arvates kõige suurem võiduvõimalus Nõval või Haapsalu korvpallikooli meeskonnal, kes tulid mullu vastavalt hõbedale ja pronksile.

Mullune võitja Risti tänavu tiitlit kaitsma ei tule. „Kaks meest on kaitseväest, kolm vigastatud,” nentis Risti meeskonna eestvedaja Erkki Kasenurm. Ta lisas, et Risti saaks kokku kuni viis meest, kuid viie mehega turniiri ei mängi.

Nõva meeskonna eestvedaja Kalle Orumaa ütles, et neil on meistrivõistlustel ainult üks eesmärk – võit. Küsimusele, kes võiks olla Nõvale suurim konkurent, Orumaa konkreetset vastust ei andnud. „Vastasmeeskondade koosseisud pole mulle teada, kõik võivad ju üllatada,” arvas Orumaa.

Nõval on tänavu meeskonnas üks täiendus. „Las selle uue mehe nimi jääda praegu saladuseks, kõik teised mängijad osalesid ka möödunud aastal,” lausus Orumaa. Nõva võistkond ootab suurt panust eelkõige esiliigas pallivailt Raiko Orumaalt ja Andres Märtsonilt.

Hiidlaste meeskonna eestvedaja Risto Merimaa arvas, et KK Askus on tänavu tugevam kui mullu. Ehkki tänavu ei ole neil ühtegi meistriliiga mängijat, on neil mitu esiliiga meest. Peale selle mängib paar meest ka Tallinna A-divisjonis ehk pealinna tugevaimas liigas. „Selle koosseisuga tahaks jõuda finaali,” ütles Merimaa. Mullustel meistrivõistlustel jäi Askus neljandaks.

Merimaa rääkis, et Askus on Hiiumaa meeskond, milles mängivad Hiiumaalt pärit mehed, kuid saarel ei ela neist praegu keegi. „Kõik nad töötavad või õpivad mandril,” ütles Merimaa.

Merimaa sõnul on hiidlased Läänemaal korvpalli mängimas käinud vähemalt kuus aastat. Hiiumaal on nad ainus tõsiseltvõetav meeskond, korvpalliliigat saarel ei ole. Hiiumaa korvpallimeistrid selgitatakse ühepäevasel turniiril. Merimaa sõnul ei ole Askus turniiriks eraldi ühistreeningut korraldanud, kuid kõik mängumehed hoiavad end koduklubide juures vormis.

Alati, kui on kavas mõni pallimänguturniir, ei puudu osalejate hulgast Lihula. Lihula meeskonna eestvedaja Mairo Kanter ütles, et neile on kõige tähtsam, kui lõbus oleks. „Loomulikult tahavad kõik võita, kuid kõigi vastu me ilmselt ikkagi ei saa,” tunnistas Kanter.

SK Haapsalu korvpallimeeskonna eestvedaja Erkki Lass ütles, et kui esialgu lubasid mehed suure suuga mängida, siis nüüd on eufooria taandunud. „Eks me vaata veel, kas saame üldse satsi kokku,” nentis Lass. Ta lisas, et Haapsalu meeskonda kummitab sama probleem, mis Ristitki. „Mehed on kaitseväes või mujal laiali ja neil pole lihtsalt võimalik mängudele tulla,” sõnas Lass.

Lumiste tunnistas, et oma 30 aasta kogemusele toetudes läheb võistkondade kokkusaamine aasta- aastalt aina raskemaks. Ta tõi näite, et pärnakail puuduvad maakonna meistrivõistlused korvpallis sootuks. Viimati selgitati Pärnumaal parim korvpallimeeskond aastal 2013.

Et lihtustada Läänemaa meistrivõistlusteks meeskondade komplekteerimist, piisab, kui meeskond on kuidagi Läänemaaga seotud. Mängijate päritolu või elukoht ei ole määrav. „Kui kellelgi õnnestub, võivad nad endale kutsuda mängima kas või Gregor Arberti või Kristjan Kanguri,” selgitas Lumiste. Küll aga seisab juhendis klausel, mille kohaselt saavad play-off-ringides osaleda vaid need mängijad, kes on osalenud vähemalt pooltel eelringi mängudel.

Lumiste teatas, et peale korvpallurite saavad mängust osa ka pealtvaatajad. „Igal aastal on populaarne olnud meelelahutuslik mäng Saku sops, kus on parimaile auhinnad välja pannud Saku õlletehas. Samuti on loosimisi, kus on auhinnad välja pannud Rannarootsi, Fra Mare, Jahta ja Haapsalu Linna Spordibaasid.

Läänemaa korvpallimeistrivõistlustel mängitakse seitse vooru, lpeale selle ka play-off’id. Finaalmäng peetakse 17. aprillil.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kätlin
8 aastat tagasi

Polegi enam mõtet mänge vaatama minna. Aga nüüd on võimalus Haapsalu korvpallikooli õpilastel ka võite saada. Igatahes SK Haapsalu veteranidest võivad jagu saada.

No
8 aastat tagasi
Reply to  kätlin

näe! Korvpallihuviline jälle platsis! Teed endale häbi! Ristit tead aga teised võistkonnad on sul küll sassis! 🙂

Jumal
8 aastat tagasi
Reply to  kätlin

Sa kätlin oled ikka kõrgelt kukkunud

Kätlin
8 aastat tagasi

Nii kahju, et Risti ei mängi.

Küsimus
8 aastat tagasi

MIs võistkond on Eesti SK? Mida või keda esindab? Kes mängivad?

Teadja
8 aastat tagasi
Reply to  Küsimus

See on võistkond mis koosneb endistest SK haapsalu kasvandikest, keda juhendasid kunagi vana ruts ja lass.

ee
8 aastat tagasi
Reply to  Küsimus

endine Cipax