Ilmateenistus ennustab pühapäevaks väga tugevat tormi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

26. detsembri torm Haapsalus2011. aasta detsembritorm Haapsalus. Foto: arhiiv.

Ilmateenistus teatas, et pühapäevaks on oodata väga tugevat tormi, tuule kiirus tõuseb puhanguti kuni 33 m/s.

Reede päeval liigub aktiivne tsüklon Stockholmi lähedalt Soome poole. Edelatuul tugevneb päeval saartel ja rannikul 12-17, puhanguti 25 m/s, õhtupoolikul 18-23, puhanguti kuni 31 m/s. Torm jätkub ööl vastu laupäeva lääne ja loode suunalt puhuva tuulega.

Pühapäeval on sügav tsüklon Norra merel, Läänemerele toob tormituule uus osatsüklon, mis areneb eelmise jälgedes Norra edelarannikul ja suundub üle Stockholmi. Edelatuul tugevneb saartel ja rannikul 18-23, puhanguti kuni 33 m/s.

See torm toob Eesti rannikule olulise veetaseme tõusu ja pole välistatud, et veetase tõuseb üle kriitiliste näitude. Täpsemat ennustust on oodata laupäeva keskpäeval.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments