Tugev tuul häirib parvlaevaliiklust ka sel nädalavahetusel ja uue nädala alguses

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Torm Rohukülas. Foto: Urmas Lauri

torm Rohukülas 30.11.15

Tormituuled löövad parvlaevaliikluse segi. Foto: arhiiv

Ilmateenistuse andmetel prognoositakse alates reede õhtust Väinamerel tormiks paisuvat tuult, puhanguti kuni 30m/s. Tormituulte prognoos on vähemalt kuni esmaspäevani.

Väinamere Liinide teatel ei sõida tugeva tuule tõttu reedel, 4. detsembril õhtuseid reise parvlaev Kõrgelaid, mis teenindab Saaremaa ja Hiiumaa vahelist otseühendust Triigi-Sõru liinil.

Suured tuuled häirivad ka suursaarte ja mandri vahelist parvlaevaliiklust. Tormituuled takistasid täna kell 14.30 parvlaev Harilaid väljumist Rohukülast ja seetõttu jääb ära ka kell 16.00 Heltermaa-Rohuküla reis.

Suurte tuulte korral on tõenäoline, et Kuivastu-Virtsu liinil jäävad ära parvlaev Ionase reisid.
Kuna tugeva tuule korral ei saa parvlaeva Regula dokist alla lasta, siis seetõttu on võimalik, et laev naaseb Rohuküla – Heltermaa liinile alles uue nädala alguses, mil ilmatingimused on paranenud.

Väinamere Liinid soovitab reisijatel enne sadamasse sõitmist vaadata kindlasti operatiivinfot veebilehelt www.tuulelaevad.ee või nutirakendusest Tuulelaevad, kuhu on koondatud kõige värskem info otse sadamakassadest väljumiste osas.

Ilm.ee andmetel tugevneb reedel lõuna- ja edelatuul 7-12, puhanguti 18 m/s, saartel ja rannikul 12-17, puhanguti 25 m/s, õhtupoolikul 18-23, puhanguti 30 m/s. Pühapäeval ja esmaspäeval on sarnane ilm, kus edelatuul puhub 9-14, puhanguti kuni 20 m/s, saartel ja rannikul 17-23, puhanguti kuni 33 m/s.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments