Ämari lennubaas vaevleb ruumipuuduses

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

USA hävitajad Ämaris. Foto kaitseministeerium (5)USA hävitaja Ämaris. Foto: Kaitseministeerium

Ämari lennubaasist on viimastel aastatel saanud rahvusvaheline lennuväe väljaõppekeskus. See aga nõuab lisainvesteeringuid täiendava taristu väljaarendamiseks. Muuhulgas plaanitakse lennubaasi uut kasarmut ja lennurada, kirjutab Harju Elu.

Ämari lennubaas hakkas jõudsalt arenema pärast seda, kui Eesti võeti NATOsse. Põhiline renoveerimine tehti aastatel 2008-2012. Lennubaasi arendamisel nägi algne planeering, et lennuvälja hakatakse kasutama tsiviil-militaarlennuväljana. Ehk lennubaasi ühel ala tegutseb kaitsevägi ning teisel alal eraettevõtted ja logistikapargid. Kaitseministeeriumi pressiesindaja Andres Sangi sõnul ei ole tänaseks alade planeeringud aga realiseerunud.

„Ühelt poolt ei ole leidunud ühtki erainvestorit, kes oleks huvi tundnud sellise projekti vastu. Teisalt aga on militaarlennutegevus Ämaris viimase paari aastaga oluliselt tihenenud,” selgitas Sang. Ämari baasi tegevus on militaarlendudelt oluliselt kasvanud ning seetõttu tehakse täiendava taristu arendamise plaane. Kogu lisainvesteering tehakse lennubaasi olemasoleva ala – taraga on piiratud 500 hektarit maad – piires ja tsiviillennunduse arvelt, kus mingeid arenguid ei ole toimunud. „Üks arendamise suund on baasis need alad, mis olid algselt reserveeritud tsiviillennundusele,” ütles Sang.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
eestimaad
8 aastat tagasi

seal narva taga ja petseri ümbruses küll, milles asi, kingite vankadele ja siin nutate

xp
8 aastat tagasi
Reply to  eestimaad

Ja mida nende Narva taguste aladega siis teha? Kuulutame Venemaale sõja?