Galerii: poisid läksid aega teenima

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 15
Buss viis täna hommikul Läänemaa poisid Ämarisse aega teenima. Foto Arvo Tarmula

Täna hommikul läks bussitäis Läänemaa noormehi Ämarisse, kus nad alustava oma 11 kuu pikkust kaitseväeteenistust logistikapataljonis.

Esmaspäeva hommikuses vihmasajus oli Kaitseliidu Lääne maleva ettekogunenud kenake rahvahulk – kaitseväkke minejatele lisaks olid kohal saatjad: vanemad, vanavanemad, õed-vennad või pruudid.

Meeleolu oli reibas. Poisid kinnitasid, et vaim on kaitseväeteenistuseks valmis ja hirmu eesootava ees ei ole. Mitmetel olid vanemad vennad juba kaitsveäeteenistuses käinud, mistõttu enam-vähem teada, mis ees ootamas.

Enne kui poisid bussi astusid jagati veel viimased kallistused ja nii mõnigi ema püüdis varjata silmanurka tükkivat pisarat.

Üle Eesti alustab sel nädalal kaitseressursside ameti kutsel ajateenistust ligi 1800 kutsealust. Suvine ajateenistusse kutsumine on arvuliselt suurim ja 11kuulisele väljaõppele asuvad valdavalt gümnaasiumi või kõrgkooli lõpetanud noored, kellest saab kaitseväele täiendus allohvitseride, aga ka autojuhtide näol.

Järgmine ajateenistusse kutsumine on oktoobri alguses.

Fotod Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvaja
5 aastat tagasi

lp.Kaire.Teinekord loe tekst peale kirjutamist läbi ja paranda vead.

Pook
5 aastat tagasi

Mina küll ei läheks ja saadaks pikalt.
Teenindama igasugu buržuisid, las ise sõdivad kui tahavad.

ise tead
5 aastat tagasi
Reply to  Pook

Kõik ei lähegi. Tõsised mehepojad lähevad. Edu neile ja aellest on ka kasu poistele endile.