Ormsö roostetab ja lekib

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Rohuküla ja Vormsi vahel liikuv parvlaev Ormsö roostetab. Foto Arvo Tarmula

Rohuküla ja Vormsi vahel liikuv parvlaev Ormsö roostetab ja aluse tuletõrjetorustik lekib.

Veeteede ameti välissuhete juht Tarmo Ots ütles, et amet tegi laevaehitajale Baltic Workboatsile ettekirjutusi, et see ehitaks laeva ümber nii, et reeling ei vibreeriks. Otsa sõnul teeb reelingu vibratsioon tugevat müra roolimaja katusel, samuti peab laevaehitaja parandama lekkiva tuletõrjetorustiku.

Veeteede amet tegi pärast laeva kevadist ülevaatust vedajale Kihnu Veeteedele märkuse Ormsö salongi ühe istmekatte kohta, samuti tuleb välja vahetada ballasttankide kork, mis asub autotekil. Tarmo Ots märkis, et laeval on korrosioonikahjustusi.

Väliselt näeb Ormsö üsna nukker välja, sest suured roostelärakad katavad laeva kere valgeks ja siniseks võõbatud osa ülalpool tumepunast veepiiri.

Veeteede amet tegi mais ettekirjutuse ka Ormsö sõsarlaeva Kihvu Virve pidamise kohta. ERR kirjutas, et Kihnu Virve seisukorda hinnates tuvastas amet, et masinaruumi pilsid olid mustad, ballastsüsteemi torustikel esines lekkeid ja tekil oli palju roostevee jälgi.

Üle terve Kihnu Virve oli roostekahjustusi, millest amet järeldas, et sel aastal ei ole värviparandustega tegeletud.

Baltic Workboatsis valmistatud Ormsö tuli liinile 2015, laev maksis 9,3 miljonit eurot. Ormsö kuulub riigile, laeva peab ja sellega veab reisijaid Rein Kilgi ettevõte Kihnu Veeteed. Ka Kihnu Virve on ehitatud Saaremaal Baltic Workboatsi tehases ja sellega sõidab Kihnu Veeteed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sussi Sass
5 aastat tagasi

Ei ole eestlastest korraliku töö tegijat lühidalt sosssepad .

arr
5 aastat tagasi

Kõigis probleemides:Rukki kanal,Ruhnu,Kihnu,Vormsi,Hiiumaa,Saaremaa laevaliiklus-kõigis neis küsimustes on süüdi Kadri Simson.LE on sama meelt?!

ikka
5 aastat tagasi
Reply to  arr

ka selles, et uus laev kõlbab juba vanarauda