Galerii: paarkümmend Läänemaa poissi läks täna kaitseväkke

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 20
Emad-isad ja tüdruksõbrad lehvitasid lahkuvale bussile järele. Foto Arvo Tarmula

Täna hommikupoolikul kogunes Kaitseliidu Lääne maleva staabi ette Haapsalus Lahe tänaval kiilaks pöetud peaga poisse ning pisarais emasid ja tüdrukuid – järjekordne ports noori mehi läks kaitseväeteenistusse.

Läänemaalt läks eile kaitseväeteenistusse paarkümmend poissi, kaitseressursside ameti esindaja ütles, et tüdrukuid siit kandist teenistusse minemas ei ole. Kõik Haapsalust  kaitseväkke võetud hakkavad teenima Ämaris toetuse väejuhatuse logistikapataljonis, mis ongi peamine Läänemaa poiste teenistukoht. Oktoobrikutsega kaitseväkke minejate teenistus kestab kaheksa kuud ja selle ajaga omandavad nad reakoosseisu oskused.

Üle Eesti alustab oktoobris ajateenistust enam kui 1100 noort.

Fotod Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Zanders
5 aastat tagasi

Aastal1994 läks ajateenistusse 1a.iga kolme kuu tagant ca 100 noormeest…

Pook
5 aastat tagasi

Oh neid vaesekesi. Ämarisse mingi 60km. Saavad nädalavahetuseks emme ti-s-si juurde ja naise tu–s-su juurde. Meie ajal saadeti poisid Õhtu-Kalda sõjakomisairiaadist otse Venemaa Kaug-Idasse ja mitte 6-ks kuuks, vaid kaheks aastaks, mereväkke 3-ks aastaks. Isegi sai seal ära oldud ja paljudki teised mehed.

sinna vastu ei saanud KEEGI
5 aastat tagasi
Reply to  Pook

Ja meeldis küll? Tahame neid aegu tagasi? Ajad kombed muutuvad, vajadused teisenevad.