Välisministeerium soovitab vältida rahvarohkeid kohti Brüsselis

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

brüssel atomium

Välisministeerium soovitab vältida Brüsseli rahvarohkeid kohti, nagu transpordisõlmed, kaubanduskeskused ja kontserdipaigad, ning järgida kohalike ametivõimude soovitusi.

Belgia tõstis laupäeval Brüsseli regioonis terroriohu taseme kõrgeimale võimalikule – kõik Brüsseli metroojaamad on suletud. Mitmed varasemalt planeeritud avalikud üritused jäetakse ära. Brüsseli tänavatel patrullivad sõdurid.

Belgia peaministri Charles Micheli sõnul on ohutaseme tõstmine Brüsselis seotud otsese ja vahetu rünnakuohuga, kuna vähemalt üks Pariisi rünnakute kahtlusalune võib viibida Belgias. Belgia valitsus soovitas ära jätta nädalavahetusele plaanitud jalgpallimatšid ja teised suuremad sündmused.

"Ohutaset tõsteti seoses ohuga, et lõhkeaine ja relvadega isikud võivad korraldada mitmes pealinna piirkonnas rünnakuid. Ohutaset tõsteti üsna täpse info põhjal Pariisi terroriaktidega sarnaste rünnakute plaanimise kohta," ütles Michel ajakirjanikele. "Kutsume avalikkust mitte andma järele paanikale ja jääma rahulikuks. Kõik vajalikud meetmed on tarvitusele võetud."

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments