Mikk Lõhmusest saab kõige kõrgema tasuga Läänemaa vallajuht

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

lõhmus

Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus. ARVO TARMULA

Lääne-Nigula vallavolikogu otsustas neljapäeval, et tõstab vallavanema Mikk Lõhmuse palga 2200 euroni kuus. Sellega saab Lõhmusest kõige kõrgema tasuga Läänemaa omavalitsusjuht.

„Ma ise lõpuni sellel istungil ei viibinud, aga tundub küll, et nii otsustati,” jäi Lõhmus ise teema kommenteerimisel tagasihoidlikuks. „Las need inimesed räägivad, kes selle algatasid.”

„Selline ettepanek tuli volikogust tõesti ja pandi üldisele arutelule,” ütles Lääne-Nigula vallavolikogu liige, Risti põhikooli direktor Argo Roos.
Ettepaneku taga olid volikogu esimees Andres Kampmann ja aseesimees Andres Liiv, kellega ei õnnestunud eile telefoni teel ühendust saada.
„Asi oli seda väärt,” kinnitas Roos.

„Meie vallavanem ongi tubli,” ütles ta vastuseks küsimusele, miks volikogu vallavanemale suuremat palka soovis.
„Ta on meie valla väga ilusti kokku liitnud ja tegeleb pidevalt selle paremaks muutmisega. Ta pingutab kogu aeg, et valda veel ühtsemaks saada ja ühe mütsi alla toimetada. Minu meelest on ta palgatõusu igati ära teeninud ja see oli teiste volikogu liikmete arvamus ka,” rääkis Roos ja lisas, et kõik volikogu liikmed toetasidki ettepanekut ühel häälel.

Lõhmus sai vallavanemaks 2013. aastal ja siis määras volikogu tema palgaks 1900 eurot, mis on sellisena püsinud siiani.

Loe pikemalt Lääne Elu paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kapral
8 aastat tagasi

Uue valla tegusid ja vallavanema ajumahtu arvestades ,poleks palk küll tõusma pidanud

?
8 aastat tagasi

Vastutab terve volikogu,st.õieti mitte keegi.Ajad on sellised ja tähtede seis.

nõutakse jah
8 aastat tagasi

riiklik lennufirma lasti põhja,eirati reegleid ja kas keegi sealt kõrgemalt positsioonilt ka vastutab ??? Ja see on ainult üks näide nö. tohututest pingutustest ja vastutusest….

...
8 aastat tagasi

Lõhmus peaks ikka lisa teenima veel ühinemisnõustamiste eest , mis on väljaspool vallavanema tööaega.Kes palju teeb,see palju jõuab.Ja kes kõrgemal kohal,sellelt rohkem nõutakse.Keskerakond oli ja jääb.

to Hmm
8 aastat tagasi

Aga kes on pädev mõõtma,kas inimene on palju pingutanud või mitte ?

keskmine
8 aastat tagasi

…..ja lisaks veel tavainimene nagu teisedki-seni,kui siin on…..

keskmine
8 aastat tagasi

Vallavanema palk tõuseb 100 € aastas, järelikult.Käsi peseb kätt ja nüüd on kohe oodata ka teiste vallaametnike palgatõusu?…Sellest ka igati toetavad kommentaarid siin, lisaks sellele ,et M L ongi töökas ja tark.

Toivo
8 aastat tagasi

See palk pole tõesti väike kui arvestada seda,et iga päev “targad ja tublid” su ajusid komposteerivad. See ilmekalt näha ka siinses kommentaariumis. Ise sellise raha eest nõus küll poleks.

absend
8 aastat tagasi

Mida Koela talumuuseumist kuulda on või on see asi ajamisel.5kordne tühi maja kas tehakse uueks?Põhikooli ehitusraha harudusmin-lt millal peaks laekuma kui ikka antakse… Risti ning Oru end eriti vallas olevana ei tunne kui keskus on kus ta on.Uusi töökohti pole loodud,kas endise kutseka hoonetesse miskit teha annab,võiks mõelda.

Taebla
8 aastat tagasi
Reply to  absend

kandis gümnaasium kaob ära ja juba nimetatud talumuuseum on kinni pandud-ei saa kuidagi öelda,et rohkem”vallas olevana”rahvas peaks end tundma.
See omavalitsusreform ongi pigem paratamatus mis kaasneb elu kadumisega maalt ja kogu Läänemaalt üldse.Kogukonnapõhistelt omavalitsustelt bürokraatlik-administratiivsete, exceli tabelipõhisele haldusele liikumine.Sellest ei saagi mingit oma valla turvatunnet loota,lihtsalt olukorraga kohanemine.

absendile
8 aastat tagasi
Reply to  absend

kutseka hoone ei kuulu ju vallale, seda otsustab selle omanik, mida seal tehakse, viiekas lammutatakse. Millal sa Koela Talumuuseumis käisid? Mida seal teha on?

noor
8 aastat tagasi

Muuseas tahaks teada,palju professori palk ülikoolis on?