Prokuratuur ei alusta Priit Toobali suhtes kriminaalmenetlust

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

toobalPriit Toobal. Foto: Arhiiv

Prokuratuur ei algata Keskerakonna peasekretäri ja endise riigikogu liikme Priit Toobali suhtes kriminaalmenetlust, sest Postimehes avaldatud Toobali ja alaealise noormehe vaheline kirjavahetus ei anna selleks alust, vahendab BNS.

"Postimehes avaldatud kirjavahetusest on näha, et ettepanek koos alkoholi juua tehakse enne, kui noormees teeb teatavaks oma vanuse. Pärast seda jõuavad kirjavahetuse osapooled järeldusele, et ühiselt nad alkoholi tarvitada ei saa," põhjendas riigiprokuratuuri pressiesindaja Ilmar Kahro.

Postimees avaldas neljapäeval Toobali kirjavahetuse 16-aastase koolipoisiga, milles muu hulgas seisab: ""Kunagi võiks koos viina juua," pakkus Toobal verivärskele tuttavale. Poliitiku hoogu kärpis noorukilt saadud vastus, et vestluskaaslane on alles 16-aastane: «Oi krt. Nooooor /…/ Mõtlesin, et teeks saunaka ja viskaks viina 😀 /…/ Siis ootame 2 aastat :Ü,» pehmendas keskerakondlane."

Toobal astus neljapäeval riigikogu liikme kohalt tagasi, põhjendades enda sammu reedel langetatava riigikohtu otsusega, mis võib tema ja riigikogu liikme Lauri Laasi suhtes tulla süüdimõistev. Nimelt võivad mõlemad saadikud süüdi jääda eraviisilises jälitustegevuses ja sõnumisaladuse rikkumises. Toobal eitas seost alaealise ahvatlemise ja parlamendist lahkumise vahel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mis muud
7 aastat tagasi

Nagu Toobal selgeltnägemisvõimetega on,aimates ette riigikohtu otsust, aimas ka ette valimisea langetamist ning otsustas läheneva KOV valimiste jaoks varakult hääli sebima hakata.