SEE Teater valiti harrastusteatrite riigifestivalile

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

See teater "Torm Jõe Kaldal". Foto Tiit Jugapuu

Erki Aule kirjutatud ja lavastatud jant "Torm Jõe Kaldal" valiti festivalile. Foto Tiit Jugapuu

SEE teatri suve lõpul esietendunud lavastus „Torm Jõe Kaldal” valiti jaanuaris Eesti harrastusteatrite riigifestivalile.

Paides toimuvale 14. Harrastusteatrite festivalile konkureerinud 55 trupi seast valis kolmeliikmeline žürii välja 20. Et info festivalilepääsu kohta on värske, ei osanud SEE Teatri juhi Marina Sillaste veel öelda, kellega SEE Teatril konkureerima tuleb hakata.

sõnul valiti teatrid välja etendusest või proovist tehtud videode põhjal — SEE Teater oli üles võtnud esietenduse. „Esietendus on alati nagu esietendus,” kommenteeris Sillaste.

Augusti lõpus esietendunud Erki Aule kirjutatud ja lavastatud jant „Torm Jõe Kaldal” on sarjast „Helisevad pingid” ning selle üks peategelasi on operaator Kaljo Jõekalda.

Lugu räägib ühe stseeni filmimisest kultusfilmi „Mehed ei nuta” tarbeks. Kuid nagu jandi puhul ikka, tuleb ette palju segavaid asjaolusid ja miski ei lähe nii nagu peaks.

SEE Teater on lavastust seni mänginud kolmel korral. „Et Haapsalus ei ole 40aastasi mehi, siis olime sunnitud peaosadesse kutsuma vabakutselised näitlejad Tallinnast,”  selgitas Sillaste. Peaosaliste ajagraafik seab mänguvõimalustele oma piirid.

Publik on Sillaste sõnul aga tüki hästi vastu võtnud. „Publik on väga hästi vastu võtnud. On ka selliseid inimesi, kes filmi tegemise ajast midagi ei tea, aga naeravad ikka,” lisas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments