Viis võistkonda lõpetas Nõva rogaini maksimumtulemusega

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Rogain 2 nõval

Nõva rada oli kiire, sest mets oli enamasti hästi läbitav ja metsateid pärus tihedalt. Rabaosas aga nii hõlbus ei olnud. IVO KRAUS

Laupäeval Nõval peetud kaheksa tunni pikkusel orienteerumisvõistlusel ehk rogainil läbis viis võistkonda kõik 40 kontrollpunkti, kogudes maksimaalsed 140 punkti ja joostes läbi vähemalt 60 km.

Võitjail, Erkki Aadlil ja Alar Abramil kulus 40 punkti läbimiseks 6 tundi 38 minutit. Teistel läks maksimumtulemuse saamiseks üle seitsme tunni. Teine oli soomlaste võistkond, kolmas Mehis Muru – Marek Zahkna.

Hea tulemuse tegi ka endine tippjalgpallur Raio Piiroja, kes sai koos Priit Taluga joostes samuti 140 punkti, kuid nad lõpetasid neljandana. Pronksist jäi neil puudu  kaks minutit.

Läänlasi võistles Nõval esialgseil andmeil  neljas võistkonnas. Parima tulemuse said Helle Rennu ja Kalev Ruberg, kes kogusid 99 punkti, olid üldarvestuses 91. kohal, aga MN-55 klassis teised.

90 punkti kogusid Marika Meister ja Rein Hanstein. Nemad olid üldarvestuses 138. kohal.

Ülle Raudsepp, Taimi Õunapuu ja Lehte Ilves kogusid 57 punkti ja said  üldjärjestuses 294. koha.

Koidu Laanemets ja Ivi Õunapuu 43 punkti andis 324. koha. Nemad piirdusid aga vaid 5,5  tunni pikkuse võistlusega.

Kokku osales 868 võistlejat, võistkondi oli  353.

"Kõik tulid metsast välja, ainult üks neiu oli pisut üle pingutanud ja vajas pärast arstiabi," ütles rajameister ja TA OK president Lauri Leppik.

Ühe kontriollpunkti eest võis saada 2-5 punkti, punkte sai sedamööda, kui kaugel ja kui raskelt leitav see oli. Üksi rogainil ei võistelda, osaleda said 2-5liikmelised võistkonnad.

Võistlusala meenutas lahtiste tiibadega liblikat. Idast läände oli võistlusmaa umbes 15 km, põhjast lõunasse  9 km. Nõvast paremale poole jäid hiiglaslikud sood ja rabad, nii et sealt naasnud võistlejail oli isegi kurgualune mudane. Lihtsam ja silmale ilusam oli vasakpoolne rada, mis tiirutas Peraküla ümbruses ja piki rannikut. Sealt aga üle 60 punkti saada polnud võimalik.

Võiskondlikku orienteerumismatka ehk rogaini korraldab igal sügisel oktoobri esimesel laupäeval Teaduste Akadeemia orienteerimisklubi TA OK juba aastaid. Stardis on nii selle ala tipud kui ka lihtsalt jalutajad.

Järgmisel aastal kavatseb TA OK teha rogaini samuti Nõval, aga see on Tartumaa ja Jõgevamaa piiril Kaiu ja Pala kandis, ütles Leppik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments