Läänemaal sai sundkindlustuse umbes 500 sõidukit

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Leitud autoFoto on illustratiivne. Foto: Arhiiv

Liiklusregistris arvel olevatele sõidukitele, mille viimane liikluskindlustus lõppes 12 kuu eest, rakendus alates 1. oktoobrist Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) sundkindlustus.

LKF-i juhatuse liige Lauri Potsepp ütles Lääne Elule, et sundkindlustuse rakendumise tähtaeg on sõidukiomanikud liigutama pannud, LKFi telefonid on viimastel päevadel punased ja fondi töötajatel käed tööd täis.

„Juulikuu seisuga oli Eestis kokku umbes 50 000 kindlustuseta sõidukit, millest umbes 2% Läänemaal. Kui veel neljapäeval oli kindlustusega sõidukeid LKFi andmel üle 28 000, siis reedeks oli neid järgi jäänud 27 200,“ rääkis Potsepp.

Läänemaal on neist registreeritud hinnanguliselt 500 sõidukit. Potsepp tunnistas, et kindlustamata sõidukite arvu hoogne vähenemine oli suureks üllatuseks ka LKFile. Poole sellest vähenemisest on tinginud uue kindlustuslepingu sõlmimine, teine pool sõidukiomanikest on sõiduki arvelt maha võtnud, kusjuures agaralt kasutatakse ajutise kustutamise võimalust.

Liiklusregistris arvel oleval sõiduki omanikul on sundkindlustuse vältimiseks kolm võimalust: sõlmida tavapärane liikluskindlustusleping mõne kindlustusandajaga, sõiduk ajutiselt liiklusregistrist kustutada või sõiduk lõplikult liiklusregistrist kustutada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments