Muhu väina regati kahe klassis juhivad läänlased

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Muhu Väin OolupFolkboot Tuuli, Olev Oolupiga roolis, on pärast neljandat võistlusetappi tagasi võitnud üldarvestuse esikoha. Foto Muhu Väina regatt/Facebook

Keerulistes oludes sõidetava 58. Muhu Väina regati neljanda etapi järel juhib kahes klassis võistlust Haapsalu Jahtklubi alus. ESTLYS III klassi jätkab esikohal Aurora Pille Kaasiga roolis, Folkbootidel on vahepeal esikoha loovutanud Tuuli Olev Oolupiga roolis taas juhtima läinud.

Muhu Väina regati neljas etapp sõideti kolmapäeval Kuivastust Roomassaarde. Võistlejatel muutis sõidu keeruliseks Roomassaare poolt 10-12 m/s vaid vastu puhunud tuul. ESTLYS III klassis võitis etapi taas Aurora Pille Kaasiga roolis ning on esikohal ka nelja etapi kokkuvõttes. 

Teistest Haapsalu Jahtklubi alustest oli neljandal etapil Lion, Ragnar Kõivuga roolis, kuues ja on üldarvestuses 12. kohal. Ants Varblase juhitav Albin lõpetas etapi 16. kohaga ja on üldarvestuses 21. ning Black Bird Tarmo Polliga roolis, oli neljandal etapil 21., kuid üldarvestuses asub 11. kohal. 

Folkbootide võistlus kujunes plaanitust teistsuguseks. Korraldajate teatel pidasid Folkboodid suurt haaki Kuivastust Roomassaarde ja sealt siis veel Pärnusse liiga pikaks ja rängaks ning otsustasid minna vahepeatusena Kihnu, kust neljapäeval võetakse suund Pärnusse. 

Tuuli, Olev Oolupiga roolis, lõpetas etapi teisena, kuid nelja etapi kokkuvõttes võitis tagasi vahepeal kaotatud esikoha. 

Klassis ORC III oli Haapsalu Jahtklubi jaht Edasi saarlastest meeskonna ja Eiki Keertiga roolis etapil kolmas, kuid kolme etapi kokkuvõttes jätkab Edasi võistlust teisel kohal.

ORC II klassis EES Kalev JK aluse Matilda 3 kaptenina võistlev Haapsalu purjetaja Koit Pauts oli neljandal etapil oma meeskonnaga 8. kohal ja nelja etapi kokkuvõttes on Matilda 3 seitsmes.

Täna stardivad regatist osavõtjad võistluse viiendale etapile Roomassaarest Pärnusse.  

 

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Katrin
8 aastat tagasi

Teadmiseks ajakirjanikule. Matilda 3 pole KJK vaid puhas Haapsalu jaht, millel sōidab seitse Haapsalu meest, üks neist ajalehe omanik.