Vabatahtlikud aitasid madalale sattunud Muhu Väina regati võistlejat

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

21. juulil kell 16.16 informeeris Väinamerel Muhu Väina regatti turvanud Lääne-Eesti Vabatahtliku Reservpäästerühma merepäästeüksus merevalvekeskust, et märkas Hiiumaa ja Harilaiu vahelisel merealal madalikule sõitnud jahti, teatas politsei pressiesindaja Kaja Grak. 

Vabatahtliku merepäästja Janno Aseri sõnul tõmbas jaht tähelepanu sellega, et paistis olevat madalal kohal ja purjedki olid imelikult lontis. Lähemale sõites selgus, et jaht oli end madalate kivide vahele kinni sõitnud. Jahi pardal oli neli inimest, kelle elud ohus ei olnud ja jahil leket ei tuvastatud. 

Juhtumist teavitati ka Väinamerel patrullis olevat Kärdla politseijaoskonna merepäästepatrulli, kuid nende abi vaja ei läinud.

Kell 16.38 teatasid vabatahtlikud merepäästjad, et vabastasid jahi madalikult. Et jaht kinnisõiduga viga ei saanud, jätkas see osalemist regatil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments