Ago Soomre: Pagulastega läheb nagu euroga

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Ago Soomre. Foto: Arvo Tarmula

Ago SoomreAgo Soomre. ARVO TARMULA

Kas ja kui palju peaks Eesti vastu võtma pagulasi?

Haapsalu uksetehase juht Ago Soomre:

Kodanikuna arvan, et siin pole midagi teha. Pagulastega läheb nagu euroga. Kui me tahame Euroopa Liidus olla ja ennast maailmakodanikuna tunda, siis peame vastu võtma. Küsimus on vaid hulgas.

Selles mõttes on meil keerulisem kui suurtel riikidel. 50 miljonil poolt miljonit vastu võtta on lihtsam kui Eestil tuhandet vastu võtta. Eesti kogukonnad on väikesed. Juba 50 pagulast võib kogukonna segi paisata. Pigem võiks pagulasi hajutada ühe-kahe perekonna kaupa. Selles mõttes on väga oluline pagulaste vastuvõtt riigi tasemel hoolikalt ette valmistada.

Eestis teeb asja keerulisemaks ka see, et meil peaaegu ei ole araabia keele oskajaid.

19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
On
7 aastat tagasi

raske tõdeda,et SALAVALITSUS ,kes korigeerib ,ka Obama tegevust on kaugeleulatuva salajase migratsioonilepinguga ettenägelikult koostanud,et kukutada maailma stabiilsust.Tapetud on aastaid teadlasi,kes on leiutanud vaba energia ja loonud loodus sõbralike kütuseid.Infoga ,läbi teleka ja ajakirjanduse pannakse rahvas paikka!

naine to kuule naine
7 aastat tagasi

esiteks, tänan,et nii hästi mind tunned ja iseloomustada oskad.Super selgeltnägija võimed sul ! Teiseks, oma rahva peale oleks pidanud 20 aastat tagasi mõtlema,kui selle korrumpeerunud reformierakonna kamba võimule valisid.Nüüd pole vaja oma rahva pärast muretseda,see on laiali jooksmas.Jäävad rikkad ja orjad.Kas sul sellepärast süda ei valuta ?

Mailis
7 aastat tagasi

Euroliit on MAJANDUSLIIT ei lennukid jne.kaitseliit.NATO on midagi muud.Kui olete arvutis, palun lugege paguluse kohta rohkem, saate ka teada, kuidas Itaalia mõned tegelased, isegi kirikuringist, selle inimkaubandusega raha teenivad ja kõik selle heaks teevad, et neid inimesi ikka rohkem tulekul oleks. See on suur mõttekoht.

Gen.
7 aastat tagasi

Miks me peame? Kui Eesti on iseseisev,siis otsustab valitsus.Ja miks peab Eesti oma välispiire kaitsma,aga Itaalia teeb koostööd inimesi vedava suurt pappi teeniva maffiaga ? Kindlasti ei soovi enamik eestlasi siia kontrollimatu taustaga moslemeid. Aga Petitsioon.ee s saate anda oma allkirja illegaalse immigratsiooni vastu.

kuule naine
7 aastat tagasi

sa oled tüüpiline eesti eit kes nõus igale mustale alla heitma.mine aafrikasse ja ela seal,vaata kuidas hakkad kuu ajapärast käima rätik peas.sinu mõtted on nagu leninil-kõikide maade ahvid ühineme.seisame ikka oma rahvuse ja riigi eest

naine
7 aastat tagasi

õige jutt Soomre poolt. Midagi pole teha.Kui tahame olle maailmakodanikud,ise minna maailma ,kuhu ja millal iganes,peame ka teistele avatud olema.Nii turistidele kui ka sellistele pagulastele.Vastasel juhul paneme riigipiiri kinni-keegi ei saa välja ja mitte kedagi ei lubata siise.Diktatuuririik.Tahate seda ?
Ei ole mingit ilusat keskteed,et võtame vastu abi,kiidame,et tegelikult on kõigil inimestel õigused ja me oleme tegelikult sallivad ja siis ütleme,et põgenikke me,vabandust,küll vastu ei võta.Las võtab keegi teine.Kas see on siis normaalne ? Sellistega ei taha varsti ükski riik tegemist teha.

Kübe
7 aastat tagasi

Me siin poistega otsustasime, et aitame integrantsioonile kaasa. Ke.ime nad valgeks. Aga see 6 tonni näopealt paluks säästukale ettemaksuks kanda.

x
7 aastat tagasi

Kurat saage aru,meile tahetakse tuua teistsuguseid inimesi kui meie,usk,värv,töökus jne. Tooge siis parem valgeid. Ja kes neid lõpuks katab ja toidab ikka meie maksumaksjad.See jutt et algul antakse mingi summa on jama.Aga mõte,näiteks Soomre sa oled nõus et tulevad,hästi osta firma või oma rahaga omale 40 musta ja integreeri nad uksetehase meeskonda.

aina parem
7 aastat tagasi
Reply to  x

Millega sa rahul ei ole kõik on väga hästi korraldatud ;))) inimene on vaid tööjõud kelle pealt teenida. Valgeid pole kuskilt tuua. Valgeid tuleb ise voodis tegema hakata, aga selleks pole aega, soomere juurest tuleb tööl käia. Aga kui palganumbrit näed siis läheb tegemise tahtmine pealt ära nii naisel kui minul.

?
7 aastat tagasi

Lugedes kommentaate tundub,et Marx-i õpetus elab täiega …

?
7 aastat tagasi

Palju neid volgasakslasi meile n liidu avarustelt omalajal toodi?