4

Eesti Pagulasabi tõi vägistaja kultuurisaadikuks

Avatar

BNS

Samer Khatebi üle mõisteti kohut Haapsalu kohtumajas. Foto: Arvo Tarmula

Mittetulundusühingu Eesti Pagulasabi tõi teisipäeval Viljandisse lõimumist ärgitavale üritusele “Saame tuttavaks” Süüria rahvatantsu õpetama abikaasa vägistamises, kehalises väärkohtlemises ja tapmisega ähvardamises süüdi mõistetud pagulase Samer Khatebi, kirjutab maakonnaleht Sakala.

Khateb on esimene rahvusvahelise kaitse andmise seaduse alusel Eestisse saabunud välismaalane, kes on siin kriminaalasjas süüdistuse saanud. 2016. aasta 12. novembril ähvardas Khateb tüli käigus abikaasa põlema panna, olles enne naise käed kinni sidunud ja valanud talle peale süttivat vedelikku. Mullu 25. mail mõisteti ta nendes kuritegudes süüdi.

Kui Sakala Khatebiga teisipäeva õhtul tantsu ja paguluse teemal intervjuud tegi, mainis ta seda juhtumit möödaminnes, rääkides käimas olevast lahutusest. Kolmapäeval telefonitsi esitatud täpsustavate küsimuste peale ütles Khateb, et tal on naisele kallaletungimise pärast väga kahju.

Mittetulundusühingu Eesti Pagulasabi projektijuhi Polina Polyakoffi sõnade kohaselt taheti üritusega viljandlastele tutvustada pagulasi ning näidata, et nemadki on lihtsalt inimesed, kellega saab rääkida ja kes tahavad siin elada. Polyakoff toonitas, et nemad ei olnud Khatebi üritusele organiseerinud, ning tõdes, et süüdimõistetu kaasamine ei tekita eetilisi küsimusi. Tema meelest poleks tohtinud osalejaid teavitada Khatebi kriminaalsest taustast, sest igal inimesel on võimalus uuesti nullist alustada ja keskkonda integreeruda.

“Tegime koostööd Tartu Rahvusvahelise Majaga, mina leidsin ruumid ja tõin toitlustuse ja nemad tantsutöötoad,” täpsustas Polyakoff.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
juudid ahju
juudid ahju

Selliseid ei tohiks Eesti lähedalegi lasta.

lüpsja-karjatalitaja
lüpsja-karjatalitaja

need abistajad on ju priske palga peal, vaja ju linnuke kirja saada ja papp kätte

Homo sapiens
Homo sapiens

Seal kandis ongi tegemist kultuuriga mitte kuriteoga!

Tihke Libemokk
Tihke Libemokk

Tundub väga,et see kena vene daam poliakoff tahab lihtsalt moslemile mehele minna. Loodame,et ta taipab tikud ära peita. Ja noad ka.

wpDiscuz