Jüri Ott: Eestisse võib tulla miljoneid pagulasi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Jüri Ott. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula vallavolikogu liige Jüri Ott ütles neljapäeval volikogu istungil, et kliima soojenemine ei kujuta endast erilist ohtu. „Tõeline oht on rahvastiku kasv,” sõnas Ott.

„Eestisse on planeeritud seitse miljonit pagulast, sest meil on nende jaoks ruumi. Need plaanid on olemas, need ringlevad kuskil.”

Oti sõnavõtt eelnes Lääne-Nigula volikogu otsusele moodustada rahvastikutaaste komisjon, mis peaks tegelema sündimuse tõstmise ja väljarände (töörände) ohjamisega.

Komisjoni moodustamise poolt oli kümme, vastu üheksa volinikku. Ott ütles, et on nõus komisjoni töös osalema.

Ott ei vastanud Lääne Elu telefonikõnedele, et temalt küsida, miks ta arvab, et Eestisse võib tulla miljoneid pagulasi.

Siseministeeriumi kommunikatsiooniosakonna juhataja Merje Klopets ütles Lääne Elule, et on arusaamatu, millistele plaanidele viitas Lääne-Nigula vallavolikogu liige Jüri Ott.

„Eesti on tänavu 11 kuuga andnud rahvusvahelise kaitse 13 inimesele, lisaks on tehtud 18 positiivset otsust kaitset vajavate inimeste (kvoodipagulaste) ümberasustamise raames Türgist,” ütles Klopets. „Järgmise aasta lõpuni on plaanis Türgist ümber asustada veel kokku kuni 80 rahvusvahelist kaitset vajavat inimest. Seda, kui palju jõuab rahvusvahelise kaitse taotlejaid meie piirile tuleval aastal, on raske ennustada – paralleeliks võib tuua selle aasta, mil, nagu öeldud, tegime positiivse otsuse 13 piirile jõudnud inimese osas.”

Muudetud pealkirja ja täiendatud artiklit 31. detsembril 2018 kell 16.57.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
88 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mati
5 aastat tagasi

13 inimest 18 inimest… 7 miljonit inimest – keegi on peast soe kergelt 😀

Nipitiri2
5 aastat tagasi

Lääne Elu, kas siin kommentaariumis on keelatud linkide lisamine? Eile kirjutasin kaks kommentaari, aga millegipärast ma ei leia neid enam. Mõlemas kommentaaris olid ka lingid, viited sellele uurimusele, millest arvatavasti on artiklis juttu plaanidena… Kummaline. Sõnavabadus?

Vasja
5 aastat tagasi
Reply to  Nipitiri2

EUROOPA LIIDU dokumentide linke lääne elu siin avaldada ei luba! proovisin ka 2 korda, teine kord õhtulehe artikli kaudu…. 🙁 ilmselt me ei ole enam eu-s? 😉 äkki on siin tegu juba rändepaktis kirjeldatud meelsuse kujundamisega? 😉 le ilmselt korjab kõik kustutatud kommentaarid ja plussid/miinused ilusti kokku ja siis reklaami pinda müües kiidab, kui loetav tema leht on! 😉 puhas luulu – mina sattusin siia lingi kaudu! 😉 vaene reklaamiostja võiks ka lugeda kokku, kui palju siis kommentaare tegelikult avaldatud on ja siis maksta vastavalt sellele, mis ka lehe peal näha on! 😛 P.S. ei viitsi mina siin enam oma… Loe rohkem »

Maali
5 aastat tagasi

Jõudu siis Lääne-Nigula vallavolikogule. Paistab et selge mõistusega inimesed on seal vähemusse jäänud. Tegelikult saaks ju veel igasugu komisjone moodustada, ju on muud vallaasjad nii korras. Teen komisjonile kohe ka ettepaneku, et sünnitusealised valda registreeritud naised võiks panna ketti, kuniks on kolm last sünnitatud ja üles ka kasvatatud 🙂 Ketis olles saab peenemat näputööd teha, kududa või midagi…

Eikeegi
5 aastat tagasi

Meil on ju variant A lähme Lätti 🙂

oehh
5 aastat tagasi

taas ühe peast haige ekreiidi sonimine, piinlik lausa.

Eestlane
5 aastat tagasi

Kui tahate nii palju neid võtta siis lahkun eestist nõuan oma isamaalt minema minemise eest kahjutasu ja nõuan et kõik need pagulased kõiki riigikogu liikmed läbi nikuks! Kuna see on ebanormaalne kuna eesti rahva arv oleks 3-5 korda väiksem kui nende pagulaste ja need raiped ei tee tööd ka!

Tallinnlane
5 aastat tagasi
Reply to  Eestlane

See on hüpoteetiline raport, kui palju MAHUKS eestisse pagulasi mitte palju neid tuleb. Issand jumal, neid pole enam 2 aastat kuskilt nii palju võttagi olnud, aga usu jah selliseid artikleid ja ütlusi edasi

2. kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Tallinnlane

Pagulaskriis tähendab seda, et pagulasi pole kuskilt võtta? 🙂

laisik
5 aastat tagasi
Reply to  Tallinnlane

aafrikas ootavad tulekut muide sajad mijonid,üksi Türgi pagulaslaagrites ootab euroopasse pääsu 4 miljonit..niiet selle ränderaportiga,mis allkrjastati,on täitsa võimalik,et ka siia neid aafrika lojuseid saadetakse

Ksana
5 aastat tagasi

Ühesõnaga , EL st välja astumine= ellujäämine Elagu VABA Eesti! #ESTexitEU

Ksana
5 aastat tagasi

Mul on hirm! Need plaanid on olemas

Tallinnlane
5 aastat tagasi
Reply to  Ksana

Ahah, seepärast et mingi suvaline onu väidab, on kohe olemas? Tahaks tõestust.

Eesti kodanik
5 aastat tagasi

Huvitav on see et Eesti riik ei saa oma nn.1.4 miljoni inimesega hakkama ja mõtlevad veel 7 miljonit inimest juurde võtta, ma ei saa aru mida need poliitikud mõtlevad kui üldse mõtlevad….

Tallinnlane
5 aastat tagasi
Reply to  Eesti kodanik

Kust need 7 miljonit üldse võtta??? Pole mingeid selliseid plaane. Mine kooli tagasi ja otsi omale mõistus pähe. Isegi 3 aastat tagasi, pagulaskriisi ajal tehti ainult 153 asüülitaotlust eestisse millest 70 olid ukrainlased. Mul tõestus olemas ka, tegin ise uurimistöö selle kohta, päris ametliku

puuks
5 aastat tagasi

ja ruumi pärast küll probleemi pole, sest maapiirkonnad on ju tühjaks jäetud, majandeid pole,osad talud on suureks saanud,kuid paljud kohad on tühjust täis, vaid lagunendud kortermajad, kuid küsimus tekib, mis töid need tegema hakkaksid, järsku maid käsitsi kaevama, käsitsi külvama ja käsitsi taimi korjama, siis vaid jaguks tööd, mitte aga tehnikaga, sest pole ju niipalju ka maid, pole ka muidu tööstusharusid, mida oleks suures massis võimalik teha, sest riigis peaksid siis tööstused kõrvuti täis ehitama,on alles ajud kui saepurud, sellega häviks ka eesti rahvus kui selline, ei saa olla eestlane laps kui ta on musta värvi.