Oru hooldekodu tahab laieneda erainvestorite abil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Oru hooldekodu juurdeehituse skiis.

Volikogule tutvustas Oru hooldekodu plaane LASi projektijuhi Elle Ljubomirov. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula vald tahab kaasata erainvestoreid, kelle abiga Oru hooldekodu poole võrra suuremaks ehitada.
Lääne-Nigula vallavolikogu otsustas neljapäeval asutada OÜ Lääne-Nigula Hooldekodud, mis hakkab haldama praegust Oru hooldekodu. Vastasutatud osaühing on täielikult valla omanduses. Tulevikus tahab vallavalitsus kaasata erainvestoreid, et nende ja riigi toetusega praegune hooldekodu maja remontida ja ehitada selle kõrvale hoolealuste jaoks ka uus hoone. Juurdeehitusega saaks hooldekodu juurde 42 kohta.

Remondiks ja juurdeehituseks taotleb vald raha omavalitsuse hoolekandeasutuste energiatõhusamaks muutmise meetmest. Sinna esitakse kaks taotlust: üks olemasolevasse hoonesse maakütte ja ventilatsiooni paigaldamiseks ning teine uue hoone ehitamiseks. Praeguse hoone remont läheks maksma 400 000-450 000 eurot, millest 137 000 oleks toetusraha. Uue hoone ehituse maksumus on umbes 1,2 miljonit eurot, millest toetus moodustaks kuni 400 000 eurot.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments