Galerii: Oru ja Risti hooldekodu liidetakse uueks aastaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Fotod: Urmas Lauri

Oru hooldekodu on renoveeritud ja nüüd hakatakse seda ühendama Risti hooldekoduga.

Mullu augustis alanud Räägu mõisahäärberi remont on lõppenud, 35 Oru hooldekodu elanikku on majja tagasi kolinud ja harjuvad pisitasa uute oludega. Oru hooldekodus hüpati remondiga 19. sajandist 21. sajandisse.

Räägu mõisa häärberis on hooldekodu eri nimede all tegutsenud juba 73 aastat. Vanas karjamõisas avati invaliididekodu 1949. aastal. „Nimed on küll vahetunud, kuid põhimõte on sama – pakkuda turvalist ja toetatud elamist inimestele, kes seda ühel või teisel põhjusel kodudes enam lubada ei saa,” ütles hooldekodu juhataja Elle Ljubomirov.

Lääne-Nigula vallavanem Aivar Riisalu, kes on osalenud mitme mõisahoone renoveerimisel, oli Räägu häärberis tehtuga rahul. „Kui esimest korda siia majja tulin, rõkkas süda rõõmust, et oot, ma tahaksin siia elama tulla! Tahtsin tuba broneerida, sest olen ka juba üle 60,” ütles Riisalu. Ljubomirov öelnud aga, et veel Riisalu tuba broneerida ei saa, tuleb oodata.

„See ei ole mitte millegi valmis saamine ja olukorda nautima jäämine, vaid selle ala arendamise algus,” lausus Riisalu uues kuues hooldekodu avamisel.

„Eesmärk on, et teenus peaks olema nii sisu kui ka keskkonna mõttes selline, et tahame ja julgeme oma lähedasi siia panna ja võibolla kunagi ka ise tulla,” ütles Ljubomirov.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
see
2 aastat tagasi

Riisalu jutt, et ta tahaks juba toa ära broneerida on küll väga imelik pehmelt öeldes. Inimesed nutavad ja maksavd, et oma lähedast seal hoida…..tema lihtsalt tuleb ja broneerib toa…

penskar
2 aastat tagasi

Kuidas see ühendamine käib? – kas üks hoone transporditakse teise juurde ja siis ühendatakse? …või ühendatakse rahakotid mingi huvigrupi suurema kasusaamise huvides?

Kaisperg
2 aastat tagasi

Oru hooldekodu on renoveeritud ja nüüd hakatakse seda ühendama Risti hooldekoduga.
Millist lahendust kasutatakse kas sild või tunnel?

ülejäänud teavad
2 aastat tagasi
Reply to  Kaisperg

Kui selline küsimus tekib, siis nuputa ise.