Tuuru karjamõisas valmivad Iraani toidud

Lääne Elu

info@le.ee

Iraani toit. Foto: Eesti Pagulasabi
Iraani toit. Foto: Eesti Pagulasabi

Pühapäeval kell 13 toimub Läänemaal Tuuru karjamõisas Iraani toitude õpituba, kus Iraanist pärit kokad õpetavad valmistama riisirooga ja salatit.

Tuuru karjamõisa kokkamispärastlõunale tulevad külla Afganistani päritolu, kuid pikalt Iraanis elanud kokad Robabe ja Mohammad Hossein. Koos üritusel osalejatega valmivad  riisiroog nimega ghurme sabzi ja salatit. Lõunasöögist valmib ka taimne variant. Samuti saab lõunalauas maitsta Iraanist pärit retsepti järgi tehtud kooki.

Lisaks toiduvalmistamisele saavad õpitoas osalejad proovida oma nime pärsia keeles kirjutada.

Tuuru karjamõisa tuleb ka Tallinna ülikooli doktorant ja lektor Sandra Peets, kes on spetsialiseerunud Lähis-Ida kirjandusele ja kultuurile. Peets jagab oma tähelepanekuid Iraanist ja annab ülevaate sealsetest rahvustevahelistest konfliktidest.

Tegemist on kohtumisõhtuga üritustesarjast „Saame tuttavaks!”, mis viib kokku rahvusvahelise kaitse saajad, Eestis elavad välismaalased ja kohalikud inimesed.

Üritus koos lõunasöögiga kestab umbes kaks ja pool tundi ja on tasuta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
võimalik
3 aastat tagasi

et kunagi hakatakse seal ka ssshhhzzzziiiid valmistama

Postimees
3 aastat tagasi

Huvitav kas mõni täie aruga eestlane kohale läheb?

Postimees
3 aastat tagasi

Islami propagandat täie raha eest…
Islam ei võida kunagi
Elagu Vaba Eestimaa