Läänemaa valis aasta parimad õpetajad

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Läänemaa aasta õpetajad eile Blu Holmi ees. Arvo Tarmula

Eile kogunesid Lääne maakonna aasta parimad koolmeistrid Haapsalus Blu Holmi restoranis, kus nad said kätte tänukirjad kokku 12 kategoorias.

Kõige tihedam oli konkurents aasta klassiõpetaja ja aasta põhikooliõpetaja kategoorias. „Neid lihtsalt on kõige rohkem. Tunduvalt rohkem kui näiteks koolijuhte,” ütles Läänemaa haridustöötajate liidu juht Marju Viitmaa.

Maakonna aasta õpetajate kandidaadid esitatakse haridus- ja teadusministeeriumile, kes omakorda edastab need maakonda. Esitatute seast valib SA Läänemaa välja iga kategooria parima.

„Meie oleme jätkanud ka Läänemaa aasta õpetaja valimist, kuigi sellist kategooriat tegelikult ei ole,” ütles Viitmaa. Maakonna aasta õpetaja valib komisjon välja kõigi ministeeriumisse esitatute seast. „See on üsna keeruline, sest tublid on kõik esitatud,” märkis Viitmaa, kes on ühtlasi komisjoni liige.

Aasta parima õpetaja kandidaate saavad esitada kõik – koolid, õpetajaid ise, õpilased, lastevanemad. „Esitavad ka vilistlased,” ütles Viitmaa.

Tänukirjad saavad pedagoogid kätte igal aastal õpetajate päeva paiku. Õpetajate päev on 5. oktoober.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments