Palju õnne, Lembitu Twerdianski!

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Lembitu Twerdianski

Täna saab metsamees, pärandkultuuri uurija ja kaitsja Lembitu Twerdianski (pildil) 74aastaseks.

Lembitu Twerdianski eestvõttel hakati 1990. aastate lõpus Eestis kaardistama ja väärtustama metsanduslikku pärandkultuuri. Selle töö käigus ilmus pärandkultuuri käsiraamat ja 14 maakonnaraamatut. Eesti eeskujul hakkasid pärandkultuuriga tegelema ka lätlased ja soomlased.

Eestis on kaardistatud rohkem kui 60 000 pärandkultuuriobjekti, mida saab vaadata maa–ameti kaardiregistris.

Twerdianski on küll elupõline metsamees, aga tema esimene armastus oli meri. Kui ta pidi prillide pärast merega hüvasti jätma, läks ta Tartusse põllumajandusakadeemiasse metsandust õppima.

Eesti Metsaselts andis 2013. aasta kevadel Twerdianskile metsanduse elutööpreemia. Mullu sai Twerdianski Läänemaa teenetemärgi.Eesti president autastustas teda 2003. aastal Valgetähe V klassi teenetemärgiga. 

Varem kandis Lembitu Twerdianski perenime Tarang, kuid mõne aasta eest võttis ta tagasi oma poola aadlikest esivanemate nime, mille ta isa oli esimesel eestiajal Taranguks eestistanud.

Lääne Elu soovib oma viljakale kaasautorile palju õnne ja tervist!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments