Laskmise Eesti koondises on neli Läänemaa spordikooli õpilast

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

8. novembril on taas Eesti ja Soome juunioride maavõistlus. Eesti koondisse kuuluvad neli meie spordikooli õpilast: Kaisa Kuusik, Kerli Neljas, Kristjan Tiitsma, Ott Kaljura.

Kummagi riigi koondises on 12 võistlejat (3 püstolineidu, 3 -noormeest, 3 püssineidu, 3 -noormeest). Nõnda koosneb Eesti võistkond kolmandiku ulatuses läänlastest.

Viimati kohtusid eakaaslased 2012. aastal Tallinnas ja tookordsesse eestlaste võitu andis oma panuse ka Haapsalu laskur Liisa Peet.

Seekord tuleb võistlus Soomes Lohjas, mis asub 50 km Helsingist. Et soomlased peavad maavõistluse äsja valminud sisetiirus, pole teada uue tiiru iseärasusi (valgustus, ventilatsioon, olme).

Neidudele on programmis 40, noormeestel 60 lasku. Lisaks finaal, mis algab nullist. Seega ei ole eelvõistlusel selles võistlusformaadis tähtsust. Kõik osalejad on automaatselt finalistid. Kindlasti on eelis soomlastel, kes tänu arvukatele elektroonilistele märklehtedele on harjunud pidevalt finaale laskma.

Tüdrukute püstolis esindavad meid Kerli Neljas ja Kaisa Kuusik. Kerli on selle aasta Eesti meister juunioride vanuseklassis ja võistkonna koosseisus tulnud Eesti noortemeistriks. Isiklik rekord on tal paraku nõrgavõitu, kõigest 357 silma. Samas on teda aidanud tugev võistlejanärv finaalilaskmises.

Tulemuste poolest tituleerituim on Kaisa Kuusik, kes tuli tänavu samuti juunioride meistriks, aga tulirelva harjutuses. Õhkrelvaharjutuses jäi ta 4. kohale. Temalgi on Eesti noorte võistkondlik meistritiitel ja veel mitu individuaalset medalit. Suur pluss on parem isiklik rekord õhupüstoli harjutuses (365 silma) ja suutlikkus pidevalt lasta oma rekordi lähedasi tulemusi.

Ott Kaljura tuli õhkrelvaharjutuses juunioride arvestuses hõbemedalile. Tedagi aitavad hädast välja tugevad finaalilaskmised, sest isiklik rekord õhupüstolis 60 lasku on vaid 537 silma. Samas on tal hulga medaleid sel aastal noorte vanuseklassides tulirelva harjutustes.

Meie tugevaim laskur on ainsana püssis koondisse pääsenud Kristjan Tiitsma. Medaleid on tal vähem kui püstolilaskureil. Samuti ebaõnnestusid tal tänavused juunioride meistrivõistlused. Samas on ta kindel edetabeliliider õhupüssis 579 silmaga. Kindlust lisavad kahe viimase kuu edukad esinemised Lätis ja Soomes.

Milliseks kujuneb aga lõppresultaat meie noortele ja Eesti koondisele, selgub laupäeval 8. novembril.

Fotod: Arvo Tarmula.

Ott Kaljura

Ott Kaljura

Kristjan Tiitsma

Kristjan Tiitsma

Kerli Neljas

Kerli Neljas

Kaisa Kuusik

Kaisa Kuusik

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Salme
9 aastat tagasi

Väga tublid lapsed! Kiidan treenerit, õpilasi, et suudavad kooli kõrvalt nõnda pühenduda. Olen uhke, et hoitakse sporti aus!

Arvamus
9 aastat tagasi

Ja miks laskmine?

Maakas
9 aastat tagasi

Mis ajast on HAAPSALU spordikool? Siiamaani oli ikka LÄÄNEMAA SPORDIKOOL !!!