Mäesalu pärib aselinnapealt aru loomade varjupaiga asjus

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu linnavolikogu liige Merle Mäesalu esitab linnavolikogu homsel istungil aselinnapea Peeter Vikmanile arupärimise Haapsalu loomade varjupaiga asjus.

Mäesalu küsib, kuidas täidab linn oma kohustust korraldada  hulkuvate loomade püüdmist, omaniku kindlalkstegemist, loomale uue omaniku otsimist jms.

Veel küsib Mäesalu, kas, kui palju ja mille alusel on Haapsalu linnavalitsus maksnud 2013. ja 2014. aastal MTÜle Haapsalu Loomaabi.

Vastavalt Haapsalu linnavolikogu määrusele korraldab hulkuvate loomade püüdmist, omaniku kindlakstegemist, loomade varjupaika toimetamist, neile uue omaniku otsimist ja loomade hukkamist Haapsalus linna valitud ettevõte.

Haapsalu linnas peaks selleks olema MTÜ Haapsalu Loomaabi, kuid 2011. aastal lihthanke korras valitud teenusepakkujal enam linnaga lepingut pole.

"Juba mitu aastat tõstatavad vabatahtlikud loomasõbrad küsimuse, kuivõrd kvaliteetsed on Tulbi tänavas tegutseva loomade varjupaiga osutatavad teenused. Probleemidena on välja toodud, et väljakutsetele ei reageerita, loomadele ei otsita uut omanikku ega hoiukodu, varjupaiga kodulehel ja Facebooki-lehel ei ole operatiivset infot, varjupaigas puudub karantiiniruum, väidetavalt ei vaktsineerita ega ravita loomi,” ütles Merle Mäesalu.

17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
küsimus
7 aastat tagasi

milline on IRLI-i seisukoht Haapsalu haridusosakonna juhataja Mari-Epp Tähe
suhtes? Siiani on vaikus aga valimised on tulemas ja sina Merle olid kunagi linnapea kandidaadiks pretendeeria,miks on vaikus?

küsimusele 18.43
7 aastat tagasi
Reply to  küsimus

Oled jälle uimas või? Mis kuradi valimistest sa jälle räägid? Valimised kolme aasta pärast. Linna haridusosakonna juhataja on ette võtnud Karilaid, mitte Mäesalu. Las volikogu esimees tegeleb siis selle asjaga edasi. Mina küll ei tahaks, kui keegi kolmas hakkaks minu tegemisi sogama.

äh
7 aastat tagasi

IRL tegelikult passib künkal, ei julge sõna võtta, pole teada kumma poolt kasulikum seista oleks. Huvitav,et viimane ei tea kevade valimistest midagi. See on ka üks trall,mille pärast mäed liikuma pannakse.

nomis
7 aastat tagasi

et nüüd on kasvõi tikutulega otsida teemasid, mida üles puhuda, valimised ju tulemas – häbi

to nomis
7 aastat tagasi
Reply to  nomis

Jäta jutt, mis valimistest sa räägid? Kohalikud valimised on alles kolme aasta pärast.

Mina jällegi ei ole viimati kõnelejatega nõus.
7 aastat tagasi

Alati kui keegi loomadele tähelepanu pöörab, ilmuvad kuskilt mulla alt välja kodanikud, kes hakkavad teemasse tooma lapsi, kodutuid inimesi jne. Nii harva, kui loomamuresid lahatakse- ikka jääb see mõnele kitsa silmaringiga inimesele pinnuks silma. Nii nagu ka hr. Vikman ühes LE artiklis suutis kavalalt loomateemade vahele tuua põhikoolilaste tasuta koolitoidu. Tekivad täielikud käärid kui mõelda, et Haapsalu linnal jätkus raha 90 000 eurot maksva aurupaadi soetamiseks. Miks linnaisad ei pane oma prioriteete paika? Minu respekt Merle Mäesalule, kes selle teema lõpuks ometi linnavalitsuses päevakorda on suutnud tuua. Inimene/ ametnik, kes tunneb muret loomade elamistingimuste pärast, on ammugi empaatiavõimeline inimeste suhtes.… Loe rohkem »

Andres
7 aastat tagasi

Käsu Taavi hea TEGIJA…
usume me jee…ikka sellist pappi tuleb nendest nn.turva ja varjukodudest,me ei ole selliseid numbreid uneski näinud arvan…

andres.a
7 aastat tagasi

Olen viimatikönelejaga nöus.Taavi tegeleb just selle kontingendiga kellega muud instantsid ei viitsi tegeleda.Taavi on vastutulelik ja abivalmis kodanik,tösi ta vötab ette rohkem kui jöuab ära teha.

Lugenu
7 aastat tagasi

Haapsalus on prügikastist söövate inimeste hulk samuti üsna suur. Ametnikud eelistavad loomadest rääkida. Käsk on hetkel ainus, kes mõlema kontingendiga mingilgi määral tegeleb.

Kaija
7 aastat tagasi

Mul on hea meel et lõpuks on üks ametnik ka selle asja ülesvõtnud. Haapsalus on teadupärast hulkuvate loomade uputus ja enamus inimesi kes teab Varjupaigas olevate loomade olukorrast ei saada sinna tapamajja ühtegi looma. Varjupaiga maa omanik härra Käsk peaks lõpuks hakkama mõtlema mis tema maa peal toimub. Ja kuni linnavalitsus toetab praegust varjupaika ja eitab probleemi pole võimalik ka uutel loomaarmastavatel tegijatel midagi ette võtta. Loodame ,et linnaisad ükskord tulevad mõistusele ja korraldavad hanke. Praegune varjupaik kohe kindlasti ei vastaks hanke nõuetele.

hmm
7 aastat tagasi

Peab uurima ka seda, kuidas ja millises mahus toimub loomade hukkamine. Üks asi on püüdmine, selle eest raha sissekasseerimine. Kuid nagu ka LE-s varasemalt avaldatud, võib tekkida põhjendatud kahtlus, et näiteks püütud kassid tapetakse ei tea millisel moel ja kiiremini kui seadus seda lubab. Sest sellekohane statistika LE-s oli küll enam kui kummaline, praktiliselt 95% püütud kassidest oli hukatud, Mis näitab, et mingeid pingutusi ei tehta, et loomade eest hoolitseda või et neile kodu leida. Varjupaiga nimetus ja sisu on devalveeritud mõrvarlikuks tapamasinaks. Selline asi ei tohi jätkuda.

Andres
7 aastat tagasi

Käsu Taavi nn.varjupaikades tuleks korraldada lahtiste uste päevad!!!

?
7 aastat tagasi

…..aga hariduselu ei huvita üldse? Nii et ikka mängib rolli,mis sugu aselinnapea on.

Tähelepanek
7 aastat tagasi
Reply to  ?

Mis puutub siia hariduselu? Ega linn ei koosne ainult hariduselust. Linnal on peale haridus ja kultuuri aselinnapea isiku, ka teisi aselinnapäid.

?
7 aastat tagasi
Reply to  Tähelepanek

oleks eeldanud kõigi teiste asjade juures kuulda ka IRLi mõtteid sellel teemal,mis hetkel linnas skandaalne on ehk siis haridusjuhi kohalt. Mäesalu ju alustas ka oma volikogu teed hariduselu skandaaliga, tuletagem aaasta algust meelde. mis nüüd muutunud on? Tundub et kaotusvalust tekkinud kibedus on vaibuma hakanud.