Maksuamet kaalub Polar Tekstiili kohtuotsuse vaidlustamist

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Nurme vabriku gaasileke 004Nurme vabrik. Foto. Urmas Lauri

Maksuamet pole veel otsustanud, kas vaidlustada Tallinna halduskohtu otsus, mis tühistas Haapsalu õmblusfirma Polar Tekstiil kohta tehtud maksuotsuse.

„Juristid on edasikaebamise otstarbekuse analüüsiga lõpusirgel,” ütles maksu– ja tolliameti avalike suhete juht Rainer Laurits.

Küsimusele, kas maksuamet korraldas sisejuurdluse, et selgitada, miks maksuotsus läks välja aegumistähtaja viimasel päeval ja ilma allkirjata, vastas Laurits, et kahtlusi, mille alusel sisejuurdlust algatada, ei tekkinud.

Kolm aastat kestnud maksurevisjoni põhjendas Laurits tõigaga, et maksudega seotud menetlused ongi keerulised ja mahukad; nende kokkupanek võtab aega. Maksumenetluse kestus sõltub ka tehingupartnerite arvukusest, piiriülesusest ja kui palju aitab menetlusele kaasa maksukohustuslane.

Laurits lisas, et Polar Tekstiili menetlus oli mahukas ka teiste maksuasjadega võrreldes. Sellele viitas ka kohus, kui lükkas korduvalt edasi otsuse tegemise tähtaega.

Tallinna halduskohus tühistas 15. septembril Polar Tekstiili kohta tehtud Lääne maksu- ja tollikeskuse maksuotsuse, sest otsus saadeti välja kolmeaastase tähtaja viimasel päeval ja oli allkirjastamata. Otsuse peale võib edasikaebuse esitada 15. oktoobrini.

Krediidiinfo andmeil on 23 töötajaga Polar Tekstiili vaidlustatud maksuvõlg 5,49 miljonit eurot. Ettevõtte intressivõlg on ligi 5,9 miljonit eurot. Tegemist on Eesti suurima maksuvõlaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Taibukas
9 aastat tagasi

On ilmne, et sa oled väga huvitatud, ega sa maksuametis ei tööta?

Maris
9 aastat tagasi

Kas tõesti mingi pisikese vea pärast võimaldatakse maksupetturil oma tegevuse vilju nautida. Mis mõte on siin riigis üldse mingeid makse maksta?

Marisele
9 aastat tagasi
Reply to  Maris

Kes on sulle öelnud, et tegemist on maksupettusega? Kohtule ei olnud selliseid tõendeid esitatud. Pole vaja fantaseerida!!!

kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  Marisele

mis puhul siis kohut käidi?

kodanikule
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

vaidlustati maksuotsust, mitte maksupettust.

kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  kodanikule

sõnademäng?

kodanikule
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Mitte sonademang vajd paris!