Eesti ja USA sõdurid harjutavad Pakri poolsaarel dessanti Black Hawk kopteritelt

aivaronline

aivar@le.ee

Sel nädalavahetusel viivad Ühendriikide 173. õhudessantbrigaadi Eestis viibiva kompanii ja Scoutspataljoni jalaväerühma kaitseväelased läbi kolmepäevase ühisõppuse, mille käigus harjutatakse kahe Black Hawk UH-60 helikopteriga nelja Pakri poolsaarel asuva õppeobjekti ründamist.

„See, kui kiiresti Scoutspataljoni sõdurid helikopterilt maha saavad ja lahingülesandeid täitma asuvad, on muljetavaldav,” ütles Ameerika Ühendriikide 173. õhudessantbrigaadi Eestis viibiva kompanii kontaktohvitser kapten Orlando Zambrano, kelle sõnul tegutsesid eestlased ameeriklastega võrreldaval tasemel.

„Kuigi eestlastele oli see nende esimene kopteridessant, võinuks nende tegutsemist vaadates väita, et nad teevad
seda juba sajandat korda,” lisas ta.

Kui eile harjutati sihtmärkide ründamist päevasel ajal, siis täna ja homme treenitakse öisel ajal objektide ründamist.

Maaväe üldkopter Sikorsky UH-60 Black Hawk on mitmeotstarbeline lennumasin, seda kasutatakse üksuste transportimiseks, vigastatute evakuatsiooniks, lahingujuhtimiseks jm ülesanneteks. Kopter on relvastatud reaktiivmürskude, rakettide, pommide ja kuulipildujatega.

Black Hawk kopterid Pakri poolsaare kohal. Fotod: kaitseväe peastaabi teavitusosakond

IMG_2504

 

 

 

 

 

IMG_2438

 

 

 

 

 

IMG_2510

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
9 aastat tagasi

Tubli, seltsimees Kätlin! Partei ei unusta!

Kätlin
9 aastat tagasi

Kõigil on heameel, et Reformierakond on asunud tõsiselt tegelema Eesti riigikaitsega nii sise- kui välistandril. Erakonna toetus rahva seas on väga suur, mida näitavad hiljutised küsitlused. Teised erakonnad põhiliselt segavad kui aitavad kaasa eestlaste turvatundele.