0

Väinamere Liinid kavandab kahe uue parvlaeva soetamist

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

urmas treiel

Urmas Treiel parvlaeva Hiiumaa esimesel reisil mais 2011. Foto: Urmas Lauri

Praegu mandri ja saarte vahel laevaliiklust korraldav OÜ Väinamere Liinid kavatseb äsja välja kuulutatud praamiühenduse riigihankel kindlasti osaleda ja plaanib lisaks olemasolevatele alustele lähiaastatel kasutusele võtta kindlasti veel ühe või isegi kaks laeva, kirjutas Saarte Hääl.

“Kindlasti kavatseme me riigihankel osaleda,” kinnitas Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel Saarte Häälele. “Meie ettevõttel on ju professionaalne laevapere, kellest enamik inimesi on saarlased ja hiidlased.”

Millised need uued laevad saavad olema, seda ei söandanud Väinamere Liinide juht eile veel öelda. “Hetkel oleme n-ö lendamise faasis, mis tähendab, et peame plaani ja vaatame, milline lahendus oleks ses osas kõige otstarbekam ja seda ka kaugemas perspektiivis. Võin vaid märkida, et vastavalt hanketingimustele peavad uued laevad reisijate ja sõidukite mahutavuse poolest olema samasugused nagu olemasolevad,” ütles ta.

Urmas Treiel lisas, et lähinädalatel peaks riik välja kuulutama ka hanke Triigi–Sõru liinile. “Ehkki hanke tingimused pole meile veel teada, kavatseme sellel osaleda,” kinnitas ta. “Saaremaa ja Hiiumaa vaheline ühendus vajab ka sinna uut, senisest tugevamat ja võimsamat parvlaeva. Riigi plaanitav 22 sõiduautot mahutav laev oleks ajas tagasiminek ja Saaremaa–Hiiumaa vaheline ühendus saaks kõva tagasilöögi. Maakonnad peaksid seljad kokku panema ja esitama oma nägemuse, mis toetaks ühenduse paranemist, mitte aga selle halvenemist.”

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz