0

Mullusega võrreldes on puuginakkustesse haigestumine vähenenud

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

puuk_indexPuuk. Foto: www.puuk.ee

Tänavu on nii borrelioosi kui puukentsefaliiti haigestumine mullusega võrreldes langenud.

"Kui vaadata numbreid, siis haigestumine on vähenenud. Juunikuu jooksul on registreeritud Lyme'i tõbe ehk borrelioosi 95 korral. Aga möödunud aastal registreeriti samal perioodil 109 juhtu. Sama on puukentsefaliidiga – kui möödunud aastal registreeriti juunis 26 haigusjuhtu, siis sellel aastal ainult üks," ütles BNS-ile terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna juhataja Natalia Kerbo.

Ta seostas paranenud statistikat jahedate juunikuuilmadega. "No vaadake, milline ilm oli – kes sellise ilmaga ikka metsa läheb. Kui ilm paraneb, siis loomulikult hakkavad inimesed rohkem metsas käima," selgitas Kerbo. "Olukord on väga soodne – soolenakkustesse haigestumine on samuti vähenenud."

Olgugi et tänavu kevadel leiti Eesti puukidelt uut haigustekitajat, candidatus neoehrlichia mikurensise bakterit, ei ole senini teada ühestki nakatumisjuhtumist.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz