0

Näitus rannas töötavatest inimestest

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tänasest on linnagaleriis avatud Liina Siibi näitus „Time out“ ehk pildid sellest, kuidas inimesed käsitlevad vaba aja veetmist.

Siibi sõnul on näitus tehtud spetsiaalselt selle ruumi jaoks ja meenutab talle aega, kui koolilapsena oli saadetud viieks nädalaks Haapsallu maalima, kuid selle asemel hoopis koos oma kursusekaaslastega ratastega sõitis ja sefiirikooke sõi.

Näitusele sisenedes jääb esimesena silma randadest tuttav kuupäeva, õhu ja vee temperatuuriga tabloo, mida igal päeval „Time out“ kirjaga käepaela kandev töötaja muudab vastavalt selle päeva temperatuuridele ja pildistab muutmise. Siibi sõnul tekib tänu sellele jällegi uus kunstiteos.

Enamik fotosid on tehtud Saksamaa saarelt Syltilt ja Rooma lähedalt Ostia rannast, kus tema sõnul inimesed ei suuda rahulikult rannas olla, vaid üritavad ikka tööd teha. Olgu siis selleks kasvõi liiva sisse kraavide kaevamine.

Rooma lähedal Ostria rannas aga lihtsalt ei saagi inimene rahus olla, sest kogu aeg üritab keegi midagi puhkavale inimesele müüa. Siibi meelest erineb see siinsest oluliselt, sest tema meelest on siinsetes randades profesionaalsed päevitajad, kes iga teatud aja tagant külge vahetavad ning ei tegele muude asjadega ega pööra tähelepanu teistele.

Fotod: Arvo Tarmula

Time Out (1) Time Out (2) Time Out (3) Time Out (4) Time Out (5) Time Out (6) Time Out (7) Time Out (8)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz