0

Andrus Ansip sai euroliberaalide asepresidendiks

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Andrus Ansip 124Andrus Ansipi Euroopa Parlamendi valimiskampaania. Foto: Urmas Lauri

Eestist suurima häältearvuga Euroopa Parlamenti valitud Andrus Ansip (Reformierakond) valiti europarlamendi Euroopa demokraatide ja liberaalide liidu (ALDE) asepresidendiks, kuid ta loodab sellele ametikohale mitte väga kauaks jääda, kirjutab Postimees.

Ansipi sõnul tegi talle sellise ettepaneku grupi president ja ta võttis koha vastu. Ansip lausus Postimehele, et liberaalide asepresidendi koht europarlamendis on võrreldav riigikogu fraktsiooni aseesimehe kohaga Eestis. "Marju Lauristin on sotsiaaldemokraatide grupi asepresident, nüüd mina sain liberaalide aseesimeheks," viitas Ansip, et suisa kaks eestlast on saanud kõrgetele kohtadele.

Euroliberaalidel on kokku seitse asepresidenti. Millised teemad selles ametis tema vastutada jäävad, Ansip veel ei teadnud, sest valdkondade jaotus pole toimunud.

"Kui ma valimistel osalesin, siis kõik teadsid, et minu siht on Euroopa Komisjon," ütles Ansip ja lisas, et loodetavasti ei pea ta seda ametit kaua pidama. "Sest vast novembrist hakkab tööle juba uus Euroopa Komisjon Jean-Claude Junckeri juhtimisel ja mina loodan seal komisjonis koha saada."

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz