2

Hinna muudatused AS Haapsalu Veevärk teeninduspiirkonnas

Avatar

Merilin

merilin.sellik@le.ee

Konkurentsiamet kinnitas möödunud nädala lõpus AS Haapsalu Veevärk teeninduspiirkonnas uued vee- ja kanalisatsioonihinnad. Alates 01.08.2014 on kuupmeetri vee hind koos käibemaksuga 1,08 eurot endise 0,96 euro asemel ja kuupmeetri kanalisatsiooni hind koos käibemaksuga 1,536 eurot endise 1,32 euro asemel.

Risti piirkonnas on alates 01.08.2014 kuupmeetri vee hind eraisikutele 1,048 eurot endise 0,92 euro asemel ja kuupmeetri kanalisatsiooni hind 1,501 endise 1,28 euro asemel. Juriidilistele isikutele maksab kuupmeeter vett 1,235 eurot endise 1,13 euro asemel  ja kuupmeeter kanalisatsiooni 1,678 eurot endise 1,48 euro asemel.
Piirsalu piirkonnas on alates 01.08.2014 kuupmeetri vee hind eraisikutele 1,066 eurot endise 0,95 euro asemel ja kuupmeeter kanalisatsiooni 1,517 eurot endise 1,31 euro asemel. Juriidilistele isikutele maksab kuupmeeter vett 1,222 endise 1,12 euro asemel ja kuupmeeter kanalisatsiooni 1,693 eurot endise 1,49 euro asemel.
Risti ja Piirsalu hinnad erinevad muust teeninduspiirkonnast, kuna kohalik omavalitsus kehtestas 1998. aastal eraisikutele madalama hinna kui juriidilistele isikutele. Sellest tulenevalt tuleb neis piirkondades jätkata sama metoodikaga.

Tänased hinnad kehtivad alates 2011. aastast. Uute hindade kehtestamise vajadus tulenes eelkõige elektrienergia hinna tõusust 2013. aasta algul ning riiklikult kehtestatud ressurssi- ja saastetasu tariifide iga-aastasest suurenemist.
Peale hinnakorrektsiooni jääb Haapsalu Veevärk teeninduspiirkonnas teenuse komplekshind võrreldes sarnaste vee-ettevõtetega Eesti keskmisest madalamale tasemele.
Seoses hinnamuutusega palume kõigil klientidel teatada veearvesti näidud 31. juuli seisuga hiljemalt 7. augustiks 2014.

 

Lugupidamisega
Haapsalu Veevärk AS

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Haapsalu elanik
Haapsalu elanik

Kas vesi on kallimaks läinud või teenus paremaks muutus? Mul juba siiber veefiltrite vahetusest ja kanalisatsionii läbipesust 3-4 korda aasta jooksul

ohjah
ohjah

kodukulud alla!

wpDiscuz