Marju Lauristin tuleb sügisel Brüsselist tagasi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

lauristin

Marju Lauristin. ARHIIV

Brüsseli ametnikud ja Eesti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liikmed on mõnda aega harjunud mõttega, et eeloleval sügisel tuleb Marju Lauristin Brüsselist ära ja loobub oma Euroopa Parlamendi saadiku kohast, kirjutab Eesti Päevaleht.

KOV valimistel Tartus esinumbriks seatud Lauristin lubab valituks saades loobuda Euroopa Parlamendi kohast.

"Kui ma osutun kohalikel valimistel valituks ja kõik läheb ootuspäraselt, siis ma tahaksin küll tulla Eestisse tagasi. Tulla tagasi koduse ameti peale," tegi Lauristin oma otsuse eile Eesti Päevalehega kõneledes lõplikult avalikuks.

Lauristinist tahetakse teha Tartu linna valimisnimekirjas sotsiaaldemokraatide esinumber, kes on eespool isegi erakonna enda linnapeakandidaadist Jarno Laurist. Võimalust, et teda esinumbrina volikogusse ei valita, praktiliselt pole, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kui Lauristin KOV valimistel valituks osutub, siis peaks tema asendusliikmena sügisest Brüsselisse minema sotside 2014. aasta europarlamendi valimiste teine number Ivari Padar, kes on parlamendisaadikuna seal töötanud ka varem, aastail 2009–2014.  

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
juss
6 aastat tagasi

Usu jah sotsi! Sügis kaugel.