0

Ottomar Ladva pürib Balti tsooniturniiride kaudu maailma karikavõistlustele pääsu

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ottomar Ladva6.-13. juunil toimub Liepajas Maailma Karikaturniiri Balti tsooniturniiri esimene osavõistlus. Eestist osalevad võistlusel tänavused meeste meistrivõistluste neli paremat (Külaots, Ladva, Seeman ja Jezov).

Teisipäeval kaotas Ottomar Ladva (pildil, reiting 2381) seitsmendas voorus kaasmaalasele Tarvo Seemanile (2389). Ladva langes peale 7. vooru 5. kohale 3,5 punktiga. Seeman tõusis võiduga kuuendaks (3,5 punkti).

9. voor oli aga eestlaste päralt: kolm võitu ja üks viik! Kusjuures kõik võidud saadi mustadega.

Ottomar Ladva oli üle Läti suurmeistrist Normunds Miezisest, Kaido Külaots leedulasest Mindaugas Beinorasest ja Roman Ježov lätlasest Toms Kantansist. Tarvo Seeman poolitas punkti leedulase Aloyzas Kveinysega.

Kindel liider on 7,5 punktiga kõrgeima reitinguga (2615) Igor Kovalenko Lätist. Tema kaasmaalasel Arturs Neiksansil on punkte 6, Kveinysel 5 ning koguni viiel mehel, sealhulgas Ladval ja Seemanil, 4,5. Külaots on kogunud 4 ja Ježov 3,5 punkti.

Balti tsooniturniir on ühtlasi Eesti meeskonna ettevalmistuse osaks 2014. a maleolümpiaks Norras.

Kokku mängitakse kolm osaturniiri (teine turniir septembris 2014 Leedus ja kolmas turniir jaanuaris 2015 Eestis) ning koondarvestuse parim pääseb 2015. aasta Maailma Karikaturniirile. Kolme turniiri auhinnafond kokku on 30 tuhat eurot.

Ottomar Ladval on koht maleolümpial tänu edule Eesti MV olemas, nüüd jahib ta maailma karikavõistlustele pääsu.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz