Saaremaa turismimaksu teema kogub taas tuure

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

sh 001Saarte Hääl. Foto: Urmas Lauri

Sihtasutus Saaremaa Turism teeb tõsist mõttetööd, et leida võimalus saare külastajatelt natuke maksuraha koguda, kirjutab Raul Vinni Saarte Hääles.

Turismimaksu kehtestamise võimalikkust on Saaremaal arutatud aastaid. Nüüdseks seadus seda enam ei lubaks, kuid SA Saaremaa Turism selles probleemi ei näe. Sihtasutuse juhatuse liige Angela Nairis ütles, et nad vaatavad ikka ettepoole.

“Kui me soovime turismi stabiilsust ja arenguid, peame mõtlema sellele, kuidas maakonna turundust, ürituste korraldamist, infrastruktuuri rahastada,” kinnitas ta, lisades, et Euroopa finantseering on vähenemas ning ei ole õiglane loota vaid erinevatele projektidele ja eraettevõtjatele.

Saaremaal oleks tema sõnul kõige mõistlikum koguda turismimaksu maakonda sissesõidul, nagu näiteks sadamates. Nairis nentis siiski, et eelkõige tuleb asja analüüsida ja arvamusi uurida ning selgitada võimalikku kasu või kahju.

Väinamere Liinide juht Urmas Treiel nentis maksukogumise kohta, et sadam oleks iseenesest loogiline koht maksukogumiseks, kuid selleks tuleks leida uus tehnoloogia. Praegu kasutatav ID-kaardi süsteem on juba liiga aeglane.

Maksu vastu on suuremate majutusettevõtete juhid. Toomas Leis GOSPA-st põrutas konkreetselt, et sellist asja ei saa teha mitte mingil juhul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments